Documentar în premieră la Centrul Cultural American

0
Publicat:
Ultima actualizare:

remiera filmului "Porţile sau Totul despre libertate" de Radu Varia, o producţie Senso TV, va avea loc astăzi, de la ora 18,30, la Centrul Cultural American (str. Dumbrava Roşie nr. 10), cu

remiera filmului "Porţile sau Totul despre libertate" de Radu Varia, o producţie Senso TV, va avea loc astăzi, de la ora 18,30, la Centrul Cultural American (str. Dumbrava Roşie nr. 10), cu participarea autorului. Documentarul prezintă marea aventură a artiştilor newyorkezi Christo şi Jeanne-Claude, care şi-au dedicat 26 de ani din carieră punerii în practică a unui uriaş proiect artistic - cel de a instala, în Central Park din New York, de-a lungul a 27 de kilometri, nu mai puţin de 7.500 de porţi, purtând în bătaia vântului tot atâtea flamuri portocalii.
În numai 14 zile, "Porţile" lui Christo şi Jeanne-Claude au atras între 4 şi 5 milioane de vizitatori. Autorul filmului, criticul şi istoricul de artă Radu Varia, doctor în Istoria Artei şi Civilizaţiei la Universitatea din Paris a fost prezent la realizarea proiectelor lui Christo încă din 1976, în California. Documentarul va fi difuzat şi de canalul Senso TV sâmbătă, 11 februarie, începând cu ora 17,00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite