Doar 6% dintre români şi-ar cumpăra maşina anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 6% dintre români şi-ar cumpăra maşina anul acesta
Doar 6% dintre români şi-ar cumpăra maşina anul acesta

Doar 6% dintre români intenţionează să cumpere o maşină în următoarele şase luni, comparativ cu cei 9% care plănuiau să achiziţioneze un autoturism în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu GFK.

Raportul mai arată faptul că mai mult de o treime dintre români deţin o maşină proprietate personală, iar majoritatea locuiesc în Bucureşti sau în zonele urbane

Jumătate dintre români au o maşină marca Dacia

Dacă 60% dintre români preferă mărci precum Volkswagen, Logan sau Opel, mai mult de jumătate dintre ei au cumpărat deja un autoturism Dacia. Dintre aceştia, 13% deţin o maşină marca Logan, ia 40% au în garaj un alt model al fabricii de la Mioveni.

Maşinile la mână a doua sunt încă o alternativă

Românii care locuiesc în partea de vest a ţării sunt cei care se gândesc cel mai des să cumpere un autovehicul second hand. Astfel, 55% dintre ei ar apela la aceasta opţiune, iar majoritatea sunt din Ardeal, Banat sau Crişana. În ceea ce priveşte modalitatea de plată a maşinilor cumpărate, românii, în special cei din mediul rural, preferă să achite pe loc contravaloarea automobilului achiziţionat. În plus, creditele auto sunt cele mai puţin populare metode de plată. Criteriul cel mai des luat în calcul de mai mult de o treime dintre români la alegerea unui automobil este preţul avantajos. Mai mult, 24% dintre ei sunt interesaţi de consumul redus de carburant, iar 18% sunt atraşi de marcă autovehiculului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite