Divizia A joacă la DNA în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Clubului Poli Timişoara, Emil Roşianu (foto dreapta), şi patronul echipei Jiul Petroşani, Alin Şimota (foto stânga), au fost convocaţi ieri la DNA. Ei au dat declaraţii în

Vicepreşedintele Clubului Poli Timişoara, Emil Roşianu (foto dreapta), şi patronul echipei Jiul Petroşani, Alin Şimota (foto stânga), au fost convocaţi ieri la DNA. Ei au dat declaraţii în dosarul în care procurorii anchetează posibile fapte de corupţie din sezonul competiţional al Ligii I - 2006-2007.

Cei doi au declarat imediat după întâlnirea cu anchetatorii că li s-a adus la cunoştinţă că le-au fost interceptate convorbirile telefonice în legătură cu posibile sume de bani date echipelor adverse drept motivare. Alin Şimota a mai precizat că procurorii DNA i-au anunţat că vor fi interogaţi toţi preşedinţii din Liga I, sezonul competiţional 2006-2007.

În urmă cu o lună, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, patronul FC Rapid, George Copos, fostul manager al Universităţii Craiova, Dinel Staicu, şi preşedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, au fost audiaţi la DNA cu privire la eventuale aranjamente ale meciurilor de fotbal. Şi pe aceştia, procurorii i-au înştiinţat că au avut telefoanele înregistrate.

Dosarul vizează posibile infracţiuni de luare/dare de mită şi primire de foloase necuvenite. Ancheta a fost demarată în urma mai multor denunţuri făcute de preşedintele FC Naţional, Constantin Iacov, care reclama că echipa pe care o conduce a fost principala victimă a blaturilor, iar din această cauză a retrogradat în divizia inferioară.

Tot DNA a început urmărirea penală "in rem" (cercetează fapte, nu persoane) în legătură cu transferurile din perioada 1990 - 2007 a mai multor fotbalişti în străinătate. Procurorii au indicii că sumele trecute în contractele de transfer sunt mult mai mici decât cele încasate în realitate. (L. Năstase/I. Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite