Distrigaz Sud amână facturarea gazelor naturale în kilowaţi oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la o decizie finală, valoarea facturii va fi calculată tot în funcţie de volumul de gaze consumat . Reprezentanţii Distrigaz Sud au anunţat că modul de facturare a gazelor naturale

Până la o decizie finală, valoarea facturii va fi calculată tot în funcţie de volumul de gaze consumat .

Reprezentanţii Distrigaz Sud au anunţat că modul de facturare a gazelor naturale în funcţie de conţinutul energetic al acestora nu va mai fi aplicat de la 1 septembrie. Potrivit companiei, preţul în energie (kilowaţi oră) al gazelor nu a fost încă stabilit de reglementator.

Directorul general adjunct al companiei, Marc Hirt, a declarat ieri că, deocamdată, nu se ştie când va fi implementat noul sistem de calcul, deşi reglementatorul anunţase anterior că acesta se va aplica începând cu 1 septembrie.

"Pentru un anumit număr de motive, inclusiv punerea în funcţiune a sistemului în toată ţara, se pare că guvernul şi autoritatea de reglementare nu doresc facturarea în unităţi energetice chiar de la 1 septembrie", a spus Hirt. Astfel, până la o decizie finală, valoarea facturii va fi calculată tot în funcţie de volumul de gaze consumat, şi nu în funcţie de conţinutul energetic al acestora. "Reglementatorul ar fi trebuit să publice preţul în energie al gazelor.

Va fi un preţ special al KWh-ului pentru gaze, diferit de cele existente pentru electricitate", a explicat oficialulDistrigaz.

Plata facturii se poate face şi online

Potrivit legii, preţul gazelor naturale poate fi majorat trimestrial, iar noile tarife trebuie anunţate cel puţin cu 15 zile înainte. În acest caz, dacă va exista o modificare a tarifelor, ea va fi făcută publică cel târziu pe 15 septembrie.

Oficialii Distrigaz Sud au mai anunţat ieri lansarea, pe site-ul companiei, a unei agenţii unde clienţii pot plăti factura. "Clienţii pot vizualiza factura şi o pot plăti, prin card, on-line. Factura poate fi achitată parţial, dar şi în avans, pentru cei care poate pleacă o perioadă din ţară", au spus reprezentanţii companiei. Comisionul perceput pentru fiecare operaţiune este de trei lei.

De asemenea, distribuitorul de gaze a lansat serviciul Expert Gaz, prin care cei care doresc să îşi monteze propria centrală de apartament primesc consiliere pentru debranşare, finanţare de la BRD Finance, care poate fi acordată prin magazinele a 40 de firme de instalatori partenere în program.

Suma maximă ce poate fi contractată este de 35.000 lei, iar cei aflaţi pe lista neagră a Biroului de Credit nu sunt eligibili pentru acest credit.

Detectoarele de gaze nu mai sunt obligatorii

Obligativitatea montării detectoarelor de scăpări de gaz metan, instituită pentru 1 ianuarie 2008, a fost amânată. "Implementarea s-ar putea face din 2009, autorităţile şi-au luat o perioadă de reflecţie. Poziţia noastră este că generalizarea nu este soluţia ideală, dar există şi situaţii când ar putea fi utile. Riscăm însă să apară tot felul de aparate de proastă calitate", a declarat Jean Paul Moreau, directorul de clientelă al Distrigaz.
Potrivit ANRE, trecerea la facturarea gazelor în funcţie de calitatea lor nu este posibilă întrucât unii operatori din domeniu nu şi-au realizat investiţiile necesare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite