Distracţii de-ţi stă inima de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecăreţii se costumează  în vampiri, la chefuri
Petrecăreţii se costumează în vampiri, la chefuri

Mai multe evenimente vor avea loc în acest weekend în cluburile din toată ţara, dar şi în castele şi cetăţi medievale.

Încă de aseară, pe străzile marilor oraşe şi-au făcut apariţia vrăjitoare, piraţi, monştri şi multe alte personaje de poveste. Au început petrecerile de Halloween, iar oamenii se distrează după modelul American.

La cluburi în Bucureşti

În Hard Rock Cafe, petrecerea din această seară începe de la ora 22.30. Petrecerea de Halloween are cap de afiş concertul susţinut de Maria Radu, preţul unui bilet fiind de 25 de lei. Tot în această seară, Palatul Universul găzduieşte „Bucharest Fright Night" - la propriu, la cum arată clădirea, pe dinafară cel puţin. Line-up serii îi cuprinde pe cei de la Flux Pavilion, Roksonix, Subcarpaţi, Gojira, Limun, Tremour şi mulţi alţii, iar un bilet este 30 de lei. Tot pentru 30 de lei, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City organizează „Maratonul filmelor de groază", pentru ziua de 31 octombrie.

La Iaşi, cu bomboane

Astăzi, ieşenii sunt aşteptaţi la Verve Caffe&Panorama la petrecerea „Trick or Treat". Intrarea va fi liberă pentru persoanele care poartă costume de Halloween sau măşti. Toţi invitaţii vor fi întrebaţi la intrare de către „monştri": „Trick or treat?", iar ca să nu li se facă un truc, e mai bine să aibă la ei bomboane, ca să-i îndulcească. În Club Zona, de la ora 23.00 se va dansa pe ritmuri de muzică britanică.

Monştri şi la Timişoara

Barurile şi cluburile timişorene au deschis şi în acest an graniţa dintre lumea noastră şi cea de dincolo. În Scârţ Loc Lejer este „Ziua Morţilor Deschise", iar participanţii trebuie să aibă un căţel de usturoi în buzunar. Cuib D'Arte organizează evenimentul „Bloody PopCorn", o prezentare a evoluţiei filmelor cu zombies.

Halloween, în Castelul lui Dracula de la Bistriţa-Năsăud

În fiecare an, în Castelul Dracula sunt organizate petreceri

Alături de contele Dracula, castelani şi domniţe, participanţii vor putea experimenta, de sâmbătă seara până duminică dimineaţa, viaţa în castelul descris de Bram Stoker în celebra carte „Dracula". Participanţii vor avea parte de surprize încă din momentul în care ajung la castelul din Pasul Tihuţa. Intrarea se face printr-un tunel al groazei, de aceea cei care sunt slabi de inimă nu au ce căuta acolo. Sâmbătă seara vor avea loc mai multe spectacole, inclusiv un proces al vrăjitoarelor. De asemenea, domniţele şi cavalerii medievali vor dansa în faţa celor prezenţi la castel.

Petrecerea ţine toată noaptea, iar invitaţii pot să se încălzească la focurile de tabără de afară, să danseze toată noaptea în crama castelului, acolo unde bucătarul personal al contelui le-a pregătit mâncăruri speciale care se servesc doar o dată în an. Meniul cuprinde „coaste de drac", „aripioare de liliac", „ficat de vrăjitoare", „ceafa vampirului", „bărbăţii de vampir distruse", „cârnaţi de vampir", „mici în ţepuşă" şi „gustarea contelui". Intrarea în castel este liberă, iar fiecare participant îşi plăteşte consumaţia. Castelul se află la 45 de kilometri de municipiul Bistriţa.

Timişoara Ziua străzii Augustin Pacha

În fiecare an, în Castelul Dracula sunt organizate petreceri

Celebrarea străzilor din Timişoara este inspirată din modelul nemţesc de Strassenfest. Sărbătoarea este organizată de gruparea culturală Ariergarda. Evenimentul are un program multicultural, pregătit special pentru cei care vor participa la sărbătoarea străzii Pacha. Istoricul Ioan Haţegan va povesti publicului trecutul caselor şi curţilor interioare, începând cu ora 11.00, iar jumătate de oră mai târziu are loc inaugurarea unei expoziţii a pictorului Karl Brocky, la Muzeul de Artă, în Palatul Baroc din Piaţa Unirii. De la ora 12.30 se va juca în stradă piesa de teatru „Episcopul, Hitler şi securitatea", de William Totok, urmată de o dezbatere cu autorităţile locale privind viitorul străzii Augustin Pacha.

Craiova Zilele oraşului cu bucate şi concerte pentru toate gusturile

INFO

Oltenii sunt aşteptaţi în acest weekend în Bănie să-şi vadă artiştii preferaţi într-o serie de concerte organizate de Zilele oraşului. Fanii Zdob şi Zdub, Voltaj, Holograf şi Anda Adam vor putea veni sâmbătă seara pe esplanada din faţa Parcului Tineretului pentru un spectacol de zile mari. Duminică, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Direcţia 5, Alex Velea, Sistem, Talisman, Andreea Bălan şi Petrişor Ruge.

INFO

Tot în weekend are loc la Craiova Târgul Meşterilor Populari, la care sunt aşteptaţi peste 120 de creatori autentici din toată ţara. Craiovenii vor admira icoane, ţesături, ceramică, sticlărie, sculptură în lemn, se vor înfrupta din bucate tradiţionale şi se vor putea prinde în horă alături de dansatorii ansamblurilor folclorice invitate la târg.

Fălticeni Târgul Mărului

Sucevenii şi turiştii care ajung în weekend la Fălticeni pot lua parte la cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Mărului. Evenimentul are loc în Piaţa „Nada Florilor", deschiderea oficială fiind programată pentru sâmbătă, la ora 10.00.  Membrii Asociaţiei pomicultorilor, reprezentanţii Agropomicola Rădăşeni şi cei ai Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură vor prezenta oferta de mere din acest an. Vizitatorii târgului vor putea cumpăra şi produse din carne, brânzeturi, panificaţie, peşte şi flori de toamnă de la producătorii autohtoni. Iubitorii de animale vor putea vedea şi o expoziţie a ciobăneştilor bucovineni, începând cu ora 11.00.

INFO
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite