Dispute la Bruxelles pentru candidatul român la Auditul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PPE reclamă şi "probleme cu trecutul". În schimb, socialiştii europeni îl susţin pe candidatul român. Ispir a trecut de votul în comisie cu numai o singură abţinere şi urmează să fie


PPE reclamă şi "probleme cu trecutul". În schimb, socialiştii europeni îl susţin pe candidatul român.
Ispir a trecut de votul în comisie cu numai o singură abţinere şi urmează să fie validat în plenul PE, în luna decembrie.
Popularii declară, dar nu votează
Ovidiu Ispir a trecut, ieri, de votul în Comisia de bugete, în ciuda faptului că principala forţă din Parlamentul European, popularii, a precizat public că nu îl susţine. PPE a criticat în termeni duri prestaţia acestuia şi s-a referit pe larg la acuzaţiile din presa română la adresa acestuia. Într-o declaraţie de presă, aceştia au precizat că Ispir ar avea "o problemă cu trecutul".
Conform unor surse din CNSAS, contactate de Adevărul, despre o posibilă colaborare a acestuia cu Securitatea nu există deocamdată indicii. De altfel, nici în presa românească nu au apărut informaţii în acest sens şi nu se cunoaşte exact la ce anume s-au referit popularii.
De asemenea, PPE l-a mai caracterizat pe Ispir ca fiind cel mai slab candidat prezentat în Parlamentul European. În schimb, Grupul socialist îl susţine pe Ispir şi explică că în comisie nu ar fi existat decât o singură abţinere.
Socialiştii spun că, în timpul audierii, Ispas a răspuns convingător acuzaţiilor de corupţie vehiculate în presa de la Bucureşti.
Socialiştii aşteaptă dovezi
Paulo Casaca, purtătorul de cuvânt al Grupului socialist pentru controlul bugetar, a precizat că Ispir "este calificat pentru a deveni membru al Curţii de Auditori". Socialiştii mai spun că nu există deocamdată dovezi privind implicarea lui Ispir în scandalurile pomenite de presă. "Dacă vor apărea dovezi, Grupul socialist îşi va reconsidera poziţia", se precizează în comunicatul grupului. În cursul lunii decembrie, Ispir se va prezenta la votul în plen în Parlamentul European. Probabil el se va putea baza pe votul socialiştilor şi al liberalilor, nu şi pe cel al popularilor, aceştia din urmă fiind cel mai important grup politic din PE.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite