Disponibilizări la Regia de Termoficare Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

800 de muncitori de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vor fi concediaţi până la toamnă, anunţă conducerea Regiei de Termoficare din Capitală. Disponibilizările

800 de muncitori de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vor fi concediaţi până la toamnă, anunţă conducerea Regiei de Termoficare din Capitală. Disponibilizările vin ca efect al reabilitărilor făcute de municipalitate în sistemul de distribuţie a agentului termic din Bucureşti. Este vorba de modernizarea unor puncte termice şi de contorizarea asociaţiilor de proprietari care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire. Conducerea RADET analizează deocamdată modul în care va fi făcută disponibilizarea, astfel încât cei afectaţi să poată primi şi salarii compensatorii.

Tocmai din acest motiv, spun surse din cadrul RADET, majoritatea celor vizaţi de disponibilizare abia aşteaptă să fie trecuţi pe listă, ca să poată primi compensările. "Azi-dimineaţă (ieri - n.r.) a venit Ramba la mine şi mi-a spus că vrea să restructureze Regia. I-am cerut şi organigrama şi urmează să vorbesc şi cu sindicatele", spune primarul Adriean Videanu. RADET are în prezent aproximativ 5.000 de angajaţi, iar în ultimii ani au existat două etape de concedieri, din cauza ineficienţei, soldate cu eliberarea din funcţii a aproximativ 2.000 de muncitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite