Disneylandul Balcanilor, în Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc de distracţii demn de o capitală europeană ar putea fi construit în locul Orăşelului Copiilor din sectorul 4 Terenul de joacă din apropierea Sălii Polivalente ar putea deveni în

Un parc de distracţii demn de o capitală europeană ar putea fi construit în locul Orăşelului Copiilor din sectorul 4

Terenul de joacă din apropierea Sălii Polivalente ar putea deveni în câţiva ani cel mai spectaculos parc de distracţii din sud-estul Europei.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti şi cei ai Primăriei Sectorului 4 discută posibilitatea folosirii spaţiului pe care se află în prezent Orăşelul Copiilor pentru construirea unui complex de agrement. Chiar dacă amândoi viceprimarii implicaţi în proiect, Răzvan Murgeanu şi Radu Silaghi, sunt de acord că Bucureştiul are nevoie de un astfel de loc de relaxare, ei recunosc şi faptul că, deocamdată, niciun investitor serios nu s-a interesat de acest proiect.

Bucureştenii aproape că nu mai au unde să-şi petreacă weekendul. În special în sezonul rece, cei care nu au timpul şi posibilitatea de a pleca la munte nu au de ales decât cluburile, discotecile sau mall-urile. Noţiunea parcului de distracţie se rezumă în continuare la o banală roată hodorogită, nişte maşinuţe care te curentează şi o saltea plină cu praf pe care ţopăi cel mult cinci minute. "Adevărul este că nu avem un parc de distracţii în Capitală. Iar cele care vor să se numească aşa sunt de fapt un paravan al distracţiei părinţilor care ies la un mic şi o bere, în timp ce puştiul lor ameţeşte dându-se într-o roată ruginită", explică Răzvan Murgeanu. El a adăugat că, "în câţiva ani, vom face în locul Orăşelului Copiilor un Disneyland ca la Paris şi sper să atragem toţi turiştii din Estul Europei".

Autorităţile locale pun la bătaie terenul

Singura tentativă de a construi un parc de distracţii impresionant în Parcul Tineretului a fost în 2004. "A venit imediat după alegeri o firmă care ne-a cerut sprijinul pentru construirea unui complex de agrement în Orăşelul Copiilor, dar nu mai ştiu ce s-a întâmplat, că n-au mai revenit", spune viceprimarul sectorului 4, Radu Silaghi. El a adăugat că primăria care administrează şi zona Tineretului este în continuare deschisă pentru un parteneriat public-privat în acest sens.

Primul parc de aventuri din România s-a lăsat de joacă

În prezent, capitala noastră proaspăt aderată la Uniunea Europeană se poate lăuda doar cu un Aventura Parc, o roată în Parcul Herăstrău şi un minicarusel în Parcul Tineretului. Nu ştii dacă să te apuce râsul sau plânsul când le vezi. Aventura Parc, aflat la 30 de km de Bucureşti, în comuna Butimanu, a fost inaugurat anul acesta, dar ieri arăta ca un simplu depozit de materiale de construcţii. "Au venit noii patroni şi în martie vor deschide un nou parc. Va fi bal mare", a spus entuziast paznicul, în timp ce se juca cu cei şapte câini, de altfel singurii amatori de distracţie în zonă. Nici primarul din Butimanu, Marian Dragnea, nu mai este interesat de investiţia din comuna pe care o gospodăreşte: "Nu m-am dus niciodată, dar cică mai dă roată lumea pe la parcul ăla".

La vară, roata din Bucureşti pleacă la Neptun

O veritabilă maşinărie second-hand adusă tocmai de la Londra, "Roata Panoramică - echipament de distracţie extremă" din Parcul Herăstrău nu inspiră decât tentativele lui Ceauşescu de a înfrumuseţa parcurile din provincie. Însă nici măcar aceasta nu va mai fi în Bucureşti, pentru că, după cum spune administratorul Ion Voicu, "roata va fi la mare, la Neptun".

Mirajul unei adevărate experienţe Disneyland

La 30 de km de Paris, turiştii au parte de un loc de vis: EuroDisneyland. Vestitul parc de distracţii este vizitat anual de milioane de oameni care vor să retrăiască poveştile copilăriei sau să le facă celor mici o surpriză de neuitat. Parcul este împărţit în cinci ţări, cinci tărâmuri fantastice între care te poţi deplasa cu ajutorul unui trenuleţ sau zburând cu elefănţelul Dumbo. Alături de Albă-ca-Zăpada, Pinocchio, Alice şi Frumoasa din Pădurea Adormită, turiştii au parte de experienţa "Big Thunder Mountain", un carusel care te poartă printr-o mină părăsită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite