Disciplina în şcoli, rezolvată cu pumnul de către părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl unei eleve de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Bucureşti a snopit în bătaie un coleg al fiicei lui, în urma unei altercaţii dintre cei doi copii Andrei, un copil de 13 ani, elev în

Tatăl unei eleve de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Bucureşti a snopit în bătaie un coleg al fiicei lui, în urma unei altercaţii dintre cei doi copii

Andrei, un copil de 13 ani, elev în clasa a VII-a la Colegiul "Mihai Eminescu" din Capitală, a fost bătut săptămâna trecută de părintele unei colege de clasă. Agresorul, Niculae Petrişor Vigheciu, recunoaşte că "l-a luat de guler" pe băiat după ce el ar fi vrut să îi tundă fetiţa, după o dispută între colegi.

Scandalul a început în pauza dintre ore, când, "din cele spuse de copii, Andrei împreună cu alţi doi colegi au vrut să o tundă pe Maria, după ce ea le-a vorbit urât în pauză", povesteşte directorul adjunct la Colegiului "Mihai Eminescu", Silvia Muşătoiu. Ea a adăugat că fetiţa, ameninţată cu foarfeca, şi-a sunat imediat tatăl, căruia i l-a pârât pe Andrei. Imediat după terminarea cursurilor, părintele fetei i-a ţinut calea colegului năzdrăvan şi a început să îl lovească. "A venit la mine şi mi-a spus că a fost bătut de domnul Vigheciu. Andrei avea buza umflată şi era vânăt la ochi", explică Silvia Muşătoiu, care a primit ulterior de la bunica băiatului o scutire medicală. Diagnosticul pus de către medicii de la Spitalul Clinic de Copii "M.S. Curie" care l-au consultat pe Andrei este "traumatism cranio-cerebral închis prin agresiune şi contuzie buza superioară".

Blocul este de vină

"Da, recunosc că am greşit că l-am luat de guler, pentru că aşa s-a smucit şi s-a lovit cu gura de un bloc", spune Vigheciu despre lecţia pe care a vrut să i-o dea copilului chiar pe stradă, în zona Pieţei Unirii. Profesorii spun că atât copilul bătut, cât şi fetiţa care şi-a anunţat tatăl nu sunt uşă de biserică. Băiatul are anul trect nota şase la purtare, iar fata obişnuieşte să vorbească urât cu colegii.

Tatăl bătăuş se dă ofiţer

Atât directorul adjunct, cât şi dirigintele clasei în care s-a petrecut scandalul spun că Niculae Vigheciu este cunoscut în şcoală ca unul dintre principalii reclamagii. "Domnul Vigheciu are la noi patru copii. Dumnealui reclamă pe oricine, fie profesori, părinţi sau elevi, şi spune că reacţionează aşa pentru că îşi iubeşte copiii", spune dirigintele clasei, Mihaela Iacob. Profesorii spun că bărbatul a anunţat la şcoală, în mai multe rânduri, că este de meserie ofiţer. "Nu vă pot spune ce lucrez", se dă el misterios. Deşi incidentul s-a petrecut în afara colegiului, conducerea şcolii a deschis o anchetă pentru a stabili modul în care s-a ajuns la o asemenea situaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite