Discheta apune după patru decenii - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre decizia Sony de a nu mai produce dischete, ipoteza unei infecţii care ar fi fost provocată de produsele importate din China de firma Pansiprod sau sugestia FMI pentru rezolvarea problemelor din România. Printre alte subiecte, România se află pe ultimele locuri în clasamentele europene şi internaţionale privind cercetarea ştiinţifică, iar avocatul Dumitru Niţurad a lansat o serie de acuzaţii la a

Discheta apune după patru decenii. Discheta, unul dintre cele mai folosite suporturi pentru transferul de fişiere din ultimii patruzeci de ani, va deveni în curând o amintire după ce Sony a anunţat ca va sista producţia. Dischetele sunt pentru majoritatea utilizatorilor de calculatoare o amintire neplăcută, mulţi doar au auzit de ele, în timp ce unii, surprinzător sau nu, le folosesc zilnic şi în prezent. Pe cei care au utilizat dischetele, vestea că Sony, care deţine în prezent 70% din piaţă, va înceta să mai producă dischete începând cu luna martie a anului viitor i-a lăsat indiferenţi, scrie Evenimentul Zilei.

Bacilul Beraru atacă din nou. La 15 luni după ce o femeie a murit la naştere din cauza unei infecţii provocate de aţa chirurgicală Catgut, care s-a stabilit că nu era sterilă, firma Pansiprod Medical SRL din Filipeştii de Pădure, Prahova, se află în centrul unui nou scandal. Oficiali din Ministerul Sănătăţii au recunoscut pentru Jurnalul Naţional, sub protecţia anonimatului, că ancheta se concentrează pe ipoteza unei infecţii care ar fi fost provocată de produsele importate din China de firma Pansiprod.

Majorarea taxelor în 2010 ar fi o mare greşeală.
România nu are decât două soluţii pentru a-şi rezolva problemele curente: reducerea în continuare a cheltuielilor sau îmbunătăţirea colectării taxelor. Pentru a fi şi mai siguri că România va respecta acordul stand-by şi va face reformele necesare, FMI încearcă să-i sperie pe oficialii de la Bucureşti cu criza din Grecia, care ar putea afecta şi mai mult situaţia dificilă prin care trece ţara noastră, potrivit Gândul.

Cercetarea în vremuri de criză.
România se află pe ultimele locuri în clasamentele europene şi internaţionale privind cercetarea ştiinţifică. La noi, pe nimeni nu a interesat şi nu interesează exemplul ţărilor din Vest care de peste 200 de ani au acordat prioritate educaţiei şi cercetării. Criză există şi în ţările vestice sau în cele din preajma noas­tră, dar nici una nu a redus atât de bru­tal fondurile bugetare alo­cate educaţiei şi cercetării, anunţă România liberă.

Corupţie în dosarul lui Gregorian Bivolaru. Avocatul care a reuşit să obţină, în 2004, eliberarea din arest a lui Gregorian Bivolaru, Dumitru Niţurad, a lansat o serie de acuzaţii la adresa unor apropiaţi şi avocaţi ai Gurului, care au încercat să cumpere influenţă pe lângă judecătoarea Daniela Czika, preşedinta completului care judecă unul dintre cele două dosare ale liderului spiritual al MISA. Războiul dintre avocatul Dumitru Niţurad şi reprezentanţii lui Gregorian Bivolaru a început acum o lună, când avocata Adina Solomon şi omul de afaceri Teodor Pop l-au contactat pentru a-i cere să le intermedieze o întâlnire cu judecătoarea Daniela Czika, de la Tribunalul Sibiu, scrie Puterea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite