Directorul Tufa, de la RAR, promite inmatriculari in patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"In curand, o masina va putea fi inmatriculata in maximum patru ore", este declaratia directorului Registrului Auto Roman, Radian Tufa. Acest lucru pare imposibil pentru cei care au trecut, macar o

"In curand, o masina va putea fi inmatriculata in maximum patru ore", este declaratia directorului Registrului Auto Roman, Radian Tufa. Acest lucru pare imposibil pentru cei care au trecut, macar o data, prin calvarul unei inmatriculari in Romania. Totusi, in mai putin de o luna, aradenii vor fi primii care vor avea acest privilegiu. "Una dintre masurile pe care am fost hotarat sa o pun in aplicare cat mai rapid a fost concentrarea tuturor activitatilor necesare inmatricularilor intr-un singur loc. Astfel, in cadrul reprezentantelor RAR, vrem sa aducem atat serviciul de inmatriculari al politiei, cat si un birou al Administratiei Financiare. In zonele cu trafic mare de importuri, intentionam sa avem inclusiv puncte vamale si comisionari vamali, in asa fel incat oamenii sa nu mai fie nevoiti sa piarda zile intregi pe drumuri. In aceste conditii, estimez ca o masina ar putea fi inmatriculata in maximum patru ore. De altfel, in cadrul reprezentantei de la Arad au fost indeplinite toate aceste conditii. Acolo ne-au ajutat foarte mult atat primarul, cat si prefectul. Intr-o luna ii dam drumul efectiv. In cel mai scurt timp dorim sa procedam la fel in toata tara, pentru ca avem si spatiul, si conditiile necesare unei astfel de activitati. Reprezentantele care vor fi construite de acum inainte vor avea de la inceput spatii special prevazute pentru toate serviciile legate de inmatriculari", ne-a declarat Radian Tufa. In planurile RAR este inclusa si deschiderea unei noi reprezentante in Bucuresti, dupa acelasi model. Aceasta va fi destinata doar autoturismelor din Bucuresti si Ilfov, in timp ce sediul din Voluntari va fi numai pentru camioane si autoutilitare de peste 3,5 tone.
Procedura pentru omologare si identificare a fost simplificata
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, noua conducere a RAR a simplificat procedura pentru omologarea si identificarea autovehiculelor, reducand semnificativ documentele necesare. "Acum nu mai conteaza cine prezinta masina si nici daca proprietarul a platit impozitul sau nu. Pana acum, daca in locul proprietarului venea o alta persoana cu masina la RAR, era necesara o imputernicire notariala. Acest act a fost inlocuit cu o declaratie pe proprie raspundere, la sediile noastre existand un tipizat special conceput. Acesta este un document cu acoperire legala, iar oamenii nu mai trebuie sa vina cu un teanc de acte", a mentionat directorul general al RAR. Pentru a fi evitata aglomeratia la sediul central din Bucuresti, au fost desemnate sapte centre zonale pentru evaluarea tehnica si acordarea stelelor pentru microbuzele destinate transportului de persoane. "Dupa ce am constatat ca, periodic, se bloca traficul pe Calea Grivitei, pentru ca toate microbuzele din tara se ingramadeau aici, am hotarat descentralizarea acestui tip de serviciu si infiintarea mai multor centre zonale", a precizat Radian Tufa.
RAR, cu ochii pe rable
Posesorii "cazanelor pe roti" vor trebui sa se gandeasca de doua ori daca sa iasa sau nu in trafic. Inspectorii RAR vor intensifica actiunile de control in privinta starii tehnice a rablelor care se taraie pe soselele din Romania. Verificarile vor fi facute cu ajutorul unor "laboratoare" mobile echipate special in acest sens. Pe langa poluare, starea tehnica necorespunzatoare in care se afla o parte din masinile din Romania pune in pericol siguranta tuturor celorlalti participanti la trafic. in aceeasi idee, vor fi luate la puricat si service-urile care au linii de inspectie tehnica periodica. Stoparea comercializarii pieselor de schimb neomologate este o alta prioritate a RAR, la fel ca si monitorizarea service-urilor neautorizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite