Directorul Sucursalei BNR Brasov s-a sinucis, aruncandu-se de la etajul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit primelor date ale anchetei procurorilor si politistilor, Boriceanu Dan Alexandru suferea de mai multa vreme de afectiuni psihice, datorate problemelor din familie

Boriceanu Dan Alexandru Nicolae, 55 ani, directorul Sucursalei Brasov a BNR, si-a pus capat zilelor ieri dimineata, aruncandu-se de pe balconul apartamentului soacrei sale, situat la etajul III al unui bloc de pe strada Cocorului. Gestul fatal a avut loc cu putin inaintea orei 7, dupa ce directorul BNR Brasov tocmai isi sorbise cafeaua in compania fiului sau, Bogdan, 25 ani, si a soacrei sale, Florica Udroiu, 84 ani, la care se mutase in urma cu cateva zile, dupa ce sotia lui se internase intr-un sanatoriu de nevroze din Zarnesti. Potrivit spuselor femeii, dupa ce si-a baut cafeaua, ginerele ei a profitat de un moment cand ea iesise din bucatarie, s-a strecurat in sufragerie, a deschis usa balconului si s-a aruncat in gol. Echipajul de pe ambulanta sosita rapid la fata locului a constatat ca barbatul decedase instantaneu la impactul cu solul, ca urmare a multiplelor leziuni suferite, trupul sau fiind transportat imediat la SML Brasov, in vederea expertizei medico-legale. Directorul Boriceanu se afla la conducerea Sucursalei BNR Brasov de aproximativ 3 ani, fiind promovat pe acest post de catre fostul sau coleg de an din facultate, guvernatorul Mugur Isarescu, care ii aprecia pregatirea profesionala si cultura. De o buna bucata de vreme insa, el era macinat de problemele si disputele din ce in ce mai acute din familie, care ii afectasera tot mai vizibil comportamentul. Vecinii din blocul de pe strada Sitarului in care locuieste familia Boriceanu spun ca scandalurile intre soti se tineau lant, ajungandu-se nu o data la scene de violenta. Potrivit spuselor vecinilor - confirmate si de surse din lumea financiar-bancara brasoveana -, una din cauzele disputelor dintre sotii Boriceanu o constituia comporta-mentul fiului lor, in varsta de 25 de ani. Acesta abandonase facultatea si traia din expediente, neintelegerile cu parintii culminand, in urma cu aproximativ un an, cu alungarea tanarului din locuinta familiei. Ancheta demarata de politisti si procurori a mai scos la iveala faptul ca directorul Boriceanu era un statornic consumator de alcool si mai avusese cateva tentative de sinucidere, dupa cea mai recenta fiind internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Brasov, de unde se externase acum 3 saptamani. In urma cu cateva zile, sotia sa se internase si ea in sanatoriul de nevroze de la Zarnesti, motiv pentru care barbatul fusese invitat de soacra lui sa locuiasca la ea, ca sa aiba cine sa-i poarte de grija. Batrana le-a mai declarat anchetatorilor ca, ieri dimineata, ginerele ei avusese un comportament normal, fara nici un gest sau o vorba care sa-i dezvaluie intentia de a-si pune capat zilelor.
Purtatorul de cuvant al BNR contrazice Parchetul:
Directorul Boriceanu nu suferea de afectiuni psihice
Directorul sucursalei BNR din Brasov, Dan Boriceanu, care s-a sinucis in dimineata zilei de luni, nu era cunoscut ca avand afectiuni psihice, el fiind tratat doar de o depresie cauzata de o situatie tragica din familie, a declarat, luni, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale. "El avea o drama in familie, care i-a produs o depresie psihica. A fost internat, iar dupa vindecare a fost externat si a revenit la serviciu", a spus Vasilescu. "Sotia lui este internata intr-un sanatoriu de boli psihice si, din cate se stie, are putine sanse de vindecare. Probabil aceasta situatie l-a apasat foarte mult", a explicat Vasilescu. In ceea ce priveste relatiile de serviciu ale lui Boriceanu, consilierul guvernatorului le defineste ca excelente, precizand ca directorul de la Brasov "era iubit de subalterni".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite