Directorii spitalelor primesc salarii de 30 milioane de lei şi rămân doar medici de gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii oferă salarii mai mari directorilor de spitale, dar, în schimb, le ia posibilitatea de a mai fi medici în unităţile medicale pe care le conduc. Înainte de adoptarea

Ministerul Sănătăţii oferă salarii mai mari directorilor de spitale, dar, în schimb, le ia posibilitatea de a mai fi medici în unităţile medicale pe care le conduc. Înainte de adoptarea Legii privind reforma în sănătate, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pune astfel capăt cumulului de funcţii medic-director general din spitale.
Printr-un ordin emis acum două săptămâni, salariile celor din comitetul director cresc până la 35 milioane de lei pe lună, dar se prevede şi că "medicul-director general, pe perioada cât ocupă această funcţie, beneficiază de rezervare de post şi nu desfăşoară activitatea medicală la postul rezervat". Reacţiile au fost dure, iar unii dintre directori au ameninţat cu acţiuni în justiţie, pentru că, potrivit lor, li se îngrădeşte dreptul la muncă. Medicul-director general are posibilitatea să-şi desfăşoare meseria în care a fost pregătit, dar numai linia de gardă.
În ceea ce priveşte salariile, directorul general al unui spital universitar, al unui spital clinic de urgenţă sau al unui spital judeţean clinic de urgenţă va încasa între 20 şi 35 milioane de lei pe lună, sumă care include indemnizaţia de conducere, dar nu şi banii pentru orele de gardă.
Directorul general al unui spital clinic, institut sau centru medical va avea un salariu între 19 şi 33 milioane de lei, în funcţie de hotărârea Consiliului de Administraţie.
şeful unui spital de urgenţă va avea între 18 şi 30 milioane de lei. Pentru spitalele de specialitate, spitalele municipale şi cele orăşeneşti, salariul va fi între 16 şi 28 milioane de lei, pe când la spitalele comunale un director va putea câştiga între 14 şi 26 milioane de lei.
Acest ordin a ajuns deja la directorii de spitale care ameninţă cu acţiuni în justiţie. Direcţiile de sănătate publică, în subordinea cărora se află spitalele, au sarcina de a duce la îndeplinire acest ordin, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite