Directorii de la Mittal Steel Galaţi, ameninţaţi cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, ieri, la Galaţi, că va face demersuri pentru întocmirea de dosare penale pe numele unor directori de la Mittal Steel Galaţi,

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, ieri, la Galaţi, că va face demersuri pentru întocmirea de dosare penale pe numele unor directori de la Mittal Steel Galaţi, găsiţi responsabili de nerealizarea lucrărilor cuprinse în programul de mediu.

Decizia de responsabilizare a acestora a fost luată de Garda de Mediu, conform declaraţiilor lui Silvian Ionescu, pentru a nu închide combinatul: "Vom cere colegilor din Poliţie şi din Ministerul Administraţiei şi Internelor datele de identificare a directorilor găsiţi responsabili pentru neaplicarea legii şi vom documenta dosarele de urmărire penală, pe care le vom înainta Poliţiei şi Procuraturii".

Investiţii neonorate de peste 40 milioane $

Comisarul general susţine că, în urma studierii contractului de privatizare al Combinatului SIDEX Galaţi, în noiembrie 2006, a descoperit că autorizaţia simplă de mediu, obţinută de unitatea siderurgică în 2002, nu este legală.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a mai afirmat că, în ciuda anunţurilor făcute de administraţia combinatului siderurgic cu privire la investiţiile realizate în ultimii ani, în special în 2005 şi 2006, acestea nu au fost realizate, fapt recunoscut şi de oficialii combinatului. Astfel, există întârzieri majore la 13 proiecte investiţionale incluse în programul de conformare pe mediu.

Proiectele restante sunt concentrate la Oţelării, la Furnale, la Laminoare şi la depozitele de deşeuri, potrivit celei mai recente situaţii a Gărzii, şi se află în curs de derulare în diverse etape: negocieri tehnice şi comerciale, achiziţii de echipamente, execuţie de lucrări de construcţii şi montaj, teste sau recepţie. Valoarea totală a acestor lucrări, conform contractelor comerciale încheiate de Arcelor Mittal Galaţi, este de 41,222 milioane de dolari.

Contactat de Adevărul, purtătorul de cuvânt al Mittal Steel Galaţi a refuzat să comenteze asupra anchetei demarate de Garda de Mediu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite