Director OTV, într-un dosar de sex cu minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Iuga, directorul de programe al postului OTV, a fost interceptat când discuta despre plasarea unor băieţi minori. Printre clienţii reţelei se numără un fotbalist legitimat la Rapid, dar şi câţiva oameni de afaceri români şi străini din Bucureşti şi din alte judeţe.

Anchetatorii au efectuat 24 de percheziţii, de la primele ore ale dimineţii, în casele proxeneţilor şi ale clienţilor acestei reţele de prostituţie cu minori.  Potrivit unor surse judiciare, procurorii au aflat de reţea în timp ce anchetau un dosar de şantaj în care erau cercetaţi directorul OTV, Doru Iuga, şi patronul postului, Dan Diaconescu.  Astfel, anchetatorii au interceptat discuţii din care ar fi rezultat că Iuga se ocupă cu plasarea unor băieţi minori care se prostituează, clienţii fiind oameni de afaceri nemţi şi români.

Percheziţie amănunţită

Procurorii au descins, ieri -dimineaţă, în apartamentul lui Iuga de pe strada Năsăud, în jurul orei 6.00. Potrivit martorilor, oamenii legii au căutat cu mare atenţie probe incriminatorii care să probeze implicarea directorului de programe OTV în această reţea de prostituţie cu minori.
„S-au uitat şi-n frigider, şi-n aragaz după probe, dar nu ştiu ce au găsit La sfârşit au plecat cu calculatorul, laptopul şi mai multe CD-uri de-ale lui", a declarat, pentru „Adevărul", Anica Petre, o pensionară în vârstă de 69 de ani, care locuieşte la etajul unu, deasupra apartamentului lui Doru Iuga. Atât femeia, cât şi administratorul blocului au fost luaţ ca martori la percheziţii.

„Eu am stat cu mama lui, doamna Elena, în bucătărie, cât au căutat poliţiştii. Doamna Iuga era distrusă, săraca, şi este sigură că băiatul ei este nevinovat. Oricum, Doru este un băiat foarte respectuos şi timid, nu cred că ar fi fost în stare de aşa ceva", a mai spus ea.

După percheziţii, Iuga a fost dus la Poliţia Capitalei pentru audieri. El le-a spus jurnaliştilor că este doar martor în acest dosar. Mandat de aducere pentru implicare în acest caz s-a dat şi pentru fotbalistul Doru Bratu. De asemenea, sunt căutaţi pentru a fi aduşi la audieri omul de afaceri german Klaus Zander şi Andrei Stacovici.

O crimă misterioasă

Surse judiciare susţin că ancheta privind reţeaua de prostituţie cu băieţi, în care este implicat şi Doru Iuga, ar fi legată de celebrul caz de crimă din 2004 de la Ciolpani. Atunci, un băieţel în vârstă de 12 ani a fost violat, torturat şi ucis fără ca autorul să fie descoperit până în prezent. De altfel, la percheziţiile care au durat mai bine de şapte ore au participat şi comisari de la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei.

Doru Iuga, abonat la scandaluri

- În 2008, celebrul travestit Naomi  îl acuza pe Doru Iuga, în perioada în care era simplu prezentator la OTV, de o presupusă relaţie amoroasă cu solistul Fuego. Atunci, Iuga a declarat că travestitul a fost pus să-l denigreze.

- În 2010, când Iuga era producător general al televiziunii lui Dan Diaconescu a fost implicat într-un alt scandal. De această dată, el a fost chemat la DNA într-un caz de şantaj legat de berea Redd's produsă de Ursus. Procurorii îl acuzau de implicare într-un şantaj de 25 de milioane de euro la adresa companiei Ursus.

- Doru Iuga este cunoscut şi ca un împătimit al jocurilor de noroc. Ziarele şi site-urile mondene au relatat în mai multe rânduri cum Iuga şi-a petrecut nopţile în cazinouri.

Află pe forbes.ro la ce sumă a fost evaluat Dan Diaconescu în Top 500 Miliardari

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite