Dinu Patriciu a fost achitat în dosarul Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă Dinu Patriciu, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, ieri, achitarea şi a celorlalţi 11 inculpaţi. Avocaţii consideră că decizia nu va fi schimbată în cazul în care procurorii vor face apel.

Decizia de achitare în dosarul Rompetrol a fost luată după două amânări ale pronunţării, în 2 şi 20 august. Alături de Dinu Patriciu au fost achitaţi şi ceilalţi 11 inculpaţi. Totodată, instanţa a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9,8 milioane de euro şi de instituire a sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dinu Patriciu, Alexandru Bucşă şi Iulian Aldea. Cheltuielile de judecată, în cuantum de 50.000 de lei, au rămas în sarcina statului. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel şi recurs.

Dinu Patriciu: „În dosar nu au existat probe"

Pentru Dinu Patriciu, decizia Tribunalului Bucureşti nu a fost o surpriză, omul de afaceri aşteptându-se la acest verdict. „M-am ştiut întotdeauna nevinovat, aşa că decizia Tribunalului Bucureşti mi se pare normală. De altfel, era previzibilă datorită deciziilor care au premers acest moment: câştigarea la Curtea Supremă a procesului privind interceptările telefonice, refuzul arestărilor preventive, refuzul sechestrelor puse Rompetrolului. Reţineţi, în acest dosar nu au existat niciodată niciun fel de probe. Cred că banii contribuabililor ar putea fi mai bine folosiţi decât cu astfel de demersuri juridice împotriva unor oameni nevinovaţi", a declarat pentru „Adevărul" Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a mai spus că politicul nu are nicio legătură în decizia magistraţilor. „Nu dau acestui dosar niciun fel de conotaţii politice în ceea ce mă priveşte. În decizia actuală, politica nu are niciun fel de implicaţie. Am avut întotdeauna încredere că aşa se va termina", a mai declarat Dinu Patriciu.

La rândul său, avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Buduşan, a declarat că achitarea clientului său în dosarul Rompetrol este o soluţie care putea fi anticipată, fiind prefigurată de hotărâri anterioare în acest caz. „A fost un verdict predictibil în lumina deciziilor adoptate în cauză anterior. Din punctul meu de vedere, în mod transparent probele relevau o asemenea soluţie. Am convingerea că decizia Tribunalului Bucureşti va rămâne definitivă după epuizarea căilor de atac", a declarat avocatul.

"Nu dau acestui dosar niciun fel de conotaţii politice în ceea ce mă priveşte. În decizia actuală, politica nu are niciun fel de implicaţie.''
Dinu Patriciu om de afaceri

Lista achitaţilor

În dosarul Rompetrol, Dinu Patriciu a fost acuzat de mai multe infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei. Ceilalţi  inculpaţi din dosarul Rompetrol sunt Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite