Dinu Patriciu vrea în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a cerut, ieri, procurorilor să finalizeze ancheta în cazul său. Anchetatorii au respins excepţia formulată de avocaţii omului de afaceri, prin care

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a cerut, ieri, procurorilor să finalizeze ancheta în cazul său.
Anchetatorii au respins excepţia formulată de avocaţii omului de afaceri, prin care susţin imposibilitatea prezentării materialului de urmărire penală, întrucât urmărirea penală în sine nu este finalizată. Cu toate acestea, în rezoluţia de respingere a excepţiei, procurorii admit că urmărirea penală nu este finalizată.
Dinu Patriciu a cerut să nu mai fie citat la Parchet decât dacă se încheie urmărirea penală. "Eram convins că, nefiind încheiată urmărirea penală, urmează ca prezentarea materialului să fie făcută după ce se încheie urmărirea penală şi am arătat că doresc să fiu citat cât mai curând cu putinţă după încheierea urmării penale pentru a lua la cunoştinţă de actele de la dosar", a declarat Patriciu la ieşirea de la Parchet. El a precizat că nu au fost finalizate expertizele din dosar, ci doar expertizele extrajudiciare cerute de Rompetrol, care au arătat nevinovăţia celor învinuiţi în cauză, dar că procurorii nu ţin cont de ele.
"Eu încă o dată vă spun că vreau să ajung cât mai repede în instanţă şi să ştiţi că nu sunt chichiţe avocăţeşti, însă totul trebuie să se desfăşoare în spiritul legii", a mai spus Patriciu, în a cărui opinie ancheta este finalizată în proporţie de 5,99% şi nu 99,5%, cum a declarat în urmă cu o lună fostul procuror general Ilie Botoş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite