Dinu Patriciu rămâne liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, va fi cercetat în libertate, după ce Tribunalul Bucureşti a respins luni seara, ca nefondată, cererea de arestare a omului de afaceri formulată de

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, va fi cercetat în libertate, după ce Tribunalul Bucureşti a respins luni seara, ca nefondată, cererea de arestare a omului de afaceri formulată de procurori.
Nu este însă ultima "bătălie", Parchetul declarând recurs la decizia tribunalului, care urmează să fie analizat de Curtea de Apel Bucureşti. A fost a cincea oară când preşedintele Rompetrol a ajuns în faţa judecătorilor în vederea arestării. La capătul unui proces de aproape opt ore, judecătorul Damian Dolache a decis că arestarea lui Patriciu nu se justifică. Imediat după pronunţarea sentinţei, Dinu Patriciu, care a fost rezervat pe tot parcursul zilei, a spus că, în final, îşi va demonstra nevinovăţia. "Am 55 de ani, sper ca la 58 sau la 60 de ani să pot merge cu fruntea sus şi să demonstrez abuzurile procurorilor". "Bravo, Dinule!", au strigat câţiva angajaţi ai Rompetrol, care au asistat la pronunţarea publică a sentinţei tribunalului. Dinu Patriciu a apreciat imparţialitatea judecătorului, considerând că atunci când a spus că are încredere în justiţie a făcut-o cu toată încrederea, chiar dacă şedinţa-maraton i-a creat cele mai mari emoţii de până acum. Întrebat cum comentează acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind corupţia judecătorilor, Patriciu s-a limitat la a spune "Dumnezeu să-l ajute".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite