Dinu Patriciu se cere în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost citat ieri la Parchetul General pentru a-şi reconfirma declaraţiile date până în prezent în dosarul în care pe numele său a fost începută

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost citat ieri la Parchetul General pentru a-şi reconfirma declaraţiile date până în prezent în dosarul în care pe numele său a fost începută urmărirea penală. Dinu Patriciu a declarat înainte de întâlnirea cu procurorii că ar fi momentul să ajungă într-o instanţă, având în vedere că "această hărţuire" durează de aproximativ doi ani.
Patriciu va reveni şi astăzi la Parchet. Tot ieri, trebuia să fie audiat şi vicepreşedintele grupului Phil Stephenson, însă nu s-a putut prezenta la Parchet, fiind plecat din ţară.
Procurorii au declanşat cercetarea penală în ceea ce priveşte conducerea Rompetrol pentru o serie de infracţiuni care ar fi adus prejudicii majore. Printre învinuiri se numără şi spălarea de bani, şi manipularea pieţei bursiere. De altfel, în acest dosar, procurorii au trimis la mai multe bănci adrese în care se cere verificarea conturilor bancare a peste 50 de persoane, printre care şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre cei care au deţinut acţiuni la Rompetrol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite