Dincolo de trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un thriller captivant despre senzaţia dejà vu Agentul ATF Doug Carlin (Denzel Washington) conduce o investigaţie despre o crimă odioasă. Un dejà vu îl va arunca pe acesta înapoi

Un thriller captivant despre senzaţia dejà vu

Agentul ATF Doug Carlin (Denzel Washington) conduce o investigaţie despre o crimă odioasă. Un dejà vu îl va arunca pe acesta înapoi în timp, într-un adevărat maraton de salvare a unor vieţi omeneşti. Doug este chemat să recupereze unele dovezi cu privire la explozia unui feribot.

În timpul investigaţiilor sale, agentul se implică într-o relaţie sentimentală cu Claire Kuchever, o femeie care are puterea de a opri catastrofa. Filmul este regizat de Tony Scott, iar producţia este semnată de Jerry Bruckheimer, cel care s-a ocupat şi de filme celebre precum "Pearl Harbor", "Armageddon" sau trilogia de succes "Piraţii din Caraibe".

Pe lângă câştigătorul a două premii Oscar Denzel Washington, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Val Kilmer, Paula Patton, Jim Caviezel şi Adam Goldberg.


În limba franceză, expresia "dejà vu" se poate traduce cu "deja văzut". Acesta reprezintă sentimentul ciudat conform căruia o experienţă întâlnită pentru prima dată a mai fost trăită. Terminologia expresiei a început să fie folosită mai des în anul 1876 de către savantul francez Emile Boirac, în cartea sa, numită "Viitorul ştiinţelor paranormalului".

Deşi nu s-a pus mare preţ pe acest "fenomen", statisticile arată că peste 50% din populaţia globului a avut cel puţin un dejà vu, fie că este vorba de unele forme minore (cum ar fi senzaţia că, deşi te afli într-un loc pentru prima oară, totul pare extrem de familiar) şi până la forme mai complexe (zile întregi pline de evenimente de amploare). (Ioana Mirică)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite