Dinamo va avea din nou hochei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa va fi reînfiinţată în 2009, la patru ani de când conducerea clubului a decis desfiinţarea ei. Echipa de hochei a clubului Dinamo s-a destrămat în 2005, ca umare a problemelor financiare.

Dacă în anii ’70 jucătorii de la Dinamo alcătuiau scheletul naţionalei care participa în grupa de elită a Campionatului Mondial, în prezent, la Dinamo se mai practică hochei doar la nivel de juniori, şi asta în colaborare cu un alt club, Triumf Bucureşti.

Din 2009, situaţia se va schimba radical anunţă preşedintele lui CS Dinamo, Marcel Popescu. “La vară vom reînfiinţa echipa de seniori.

Va fi o asociere cu un sponsor privat, cum a fost cazul secţiilor de handbal, volei sau rugby”, a declarat oficialul dinamovist.

Pentru a crea o echipă care să se poată bate în fiecare an de la egal cu marea rivală Steaua şi cu formaţiile din Miercurea-Ciuc, clubul Dinamo are o strategie pe termen mediu şi lung.

Lotul va fi o combinaţie între tineri şi străini

“Nu vom mai cumpăra vedete cu bani mulţi, ci ne vom axa mai mult pe jucători tineri de valoare. Îmi doresc să avem la Dinamo cât mai mulţi hocheişti români din loturile naţionale de juniori şi tineret pentru a forma în câţiva ani o echipă redutabilă.

Nu vrem să facem doar act de prezenţă în campionat  aşa că vom transfera şi străini pe posturile-cheie. Scopul nostru este să ne putem duela cu Steaua cât mai repede cu putinţă”,  a mai adăugat chestorul Marcel Popescu.

Lipsa banilor a fost cauza dezastrului


Deoarece imediat după Revoluţie, hocheiul românesc a căzut total în anonimat, secţia de hochei a clubului Dinamo a fost şi ea trecută pe linie moartă.

După 11 ani de absenţă, alb-roşiii au revenit însă apoi cu surle şi trâmbiţe în prima divizie cu scopul declarat să cucerească al nouălea titlu din istorie. Deşi din echipă făceau parte nume mari, ca portarul Radu Viorel, Jozsef Adorian sau Andrei Nuţu, nimeni nu s-a arătat interesat să preia destinele trupei din Ştefan cel Mare.

Ca umare a colapsului, toţi jucătorii au fost cedaţi gratis către Dunărea Galaţi sau către marea rivală Steaua. Din 2009, eternul derby Steaua - Dinamo va avea loc aşadar şi la hochei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite