Dieter Stanzeleit: A fi sau a nu fi rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diter Stanzeleit (73 de ani) susține că este fiul regelui Mihai dintr-o căsătorie anterioară cu britanica Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Bărbatul are un certificat de botez ce poartă însemnele Episcopiei Constanța și care ar atesta botezul său la biserica din Carmen Sylva, actualul oraș Eforie.

Pentru a-și putea dovedi descendența nobilă, Dieter Stanzeleit ar trebui supus unei probe ADN, însă acesta nu a fost cerut de justiție nici în România și nici în vreo altă țară în care a încercat să își facă dreptate Stanzeleit. Casa Regală, însă, neagă afirmațiile presupusului fiu. Ba chiar i-a trimis acestuia o scrisoare prin care i se mulțumește că se îndreaptă către rege pentru a căuta soluții, însă singurii copii pe care i-a avut vreodata Regele Mihai sunt cele Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Irina, Principesa Sofia și Principesa Maria.

Dieter Stanzeleit, prințul rătăcitor

Dieter Stanzeleit susţine că la naştere i s-a dat numele românesc de Nicolae Vasile de Alba Iulia. El a susţinut că mama sa este Nerissa Bowes- Lyon, rudă de sânge a actualei regine a Angliei, Elisabeta, care s-a măritat cu prinţul moştenitor al tronului României. Căsătoria a avut loc la 7 septembrie 1939, la Azuga. Mariajul lor, spune Dieter, a fost ţinut în secret chiar şi atunci când fiul lor, actualul reclamant, a venit pe lume.

Copilul care vrea părinți

Povestea lui Stanzeleit este foarte lungă și pe alocuri atârnă de fire foarte subțire de ață. Uneori acestea par cusute cu ață foarte albă.

„Părinţii mei s-au căsătorit pe 7 septembrie 1939, la Primăria din Azuga. Acestei căsătorii i-a stat la bază un „Acord de Principiu" al Casei Regale române. Cu numărul de document CA/76/31. VII. 1939 şi prevăzut cu observaţia „strict secret", comisarul regal Ioan Cotuneanu atestă faptul că, în interesul statului, Casa Regală a dat curs rugăminţii lui Mihai, Mare Voievod de Alba Iulia, de a-şi legaliza legătura cu cetăţeana străină Nerissa Jane Irene Bower Lyon , cu rezerva ca nunta să nu aibă loc nici la Bucureşti, nici la Sinaia sau la Săvârşin.

Pentru autentificare, ofiţeri ai Casei Regale vor atesta identitatea mirilor, iar nunta nu va fi trecută în registrul oficial. În document, colonelul Ion Vasilescu de la Corpul de Detectivi a fost împuternicit să facă un raport către Casa Regală despre respectarea exactă a acestor condiţii. Din cauza situaţiei politice critice, căsătoria a trebuit ţinută în secret", scrie Stanzeleit pe site-ul său personal.

De ce căsătoria a fost săvârșită într-o așa mare taină și, mai ales, cum a ajuns mama lui Stanzeleit în Germania lui Hitler și de ce au decapitat-o trupele naziste, sunt întrebări la care neamțul răspunde cu poticneli și cu povești interminale.

Botezul în stațiunea Carmen Sylva

Unul dintre documentele pe care Dieter Stanzeleit le foloseşte pentru a-şi susţine descendenţa regală este un certificat de botez eliberat de Episcopia Constanţa. Conform actului, botezul a fost oficiat în parohia Carmen Sylva, actualmente Eforie, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, fiind oficiată de preotul Jean Roşescu. Conform aceluiaşi document, pruncul Nicolae Vasile s-a născut la Carmen Sylva, la data de 28 noiembrie 1939, naşterea sa fiind înregistrată la primăria comunei sub „buletinul numărul 14". Data la care s-a oficiat botezul lipseşte din act, însă numărul documentului este 11, iar anul eliberării este identic cu cel al naşterii: 1939. Naşul nou-născutului este colonelul Vasile Voinescu, din comuna Bucureşti, judeţul Ilfov.

Un preot care nu există

Biserica unde s-a oficiat botezul, „Naşterea Sf Ioan Botezătorul", este cea mai veche din Eforie, fiind construită în anul 1935. În 1939, anul oficierii botezului, era singurul lăcaş de cult din Carmen Sylva.

Cazul a intrat şi în atenţia Patriarhiei, care le-a cerut preoţilor să caute în arhive şi să elucideze acest mister. Actualul paroh al bisericii este Lucian Costea. A cercetat acest caz din două motive: cererea superiorilor săi ierarhici, dar şi curiozitatea sa de posesor al unui doctorat în istorie.

Am văzut şi eu copia certificatului de botez. Ştampila pare să fie a parohiei, însă indiciile că ar fi original se opresc aici. Este ceva ciudat cu oficiantul botezului. Conform analelor bisericii, parohul de la acea dată se numea însă Mihail Buric. El ar fi trebuit să semneze certificatul. Cel care îl semnează de fapt şi figurează şi ca preot oficiant Jean Roşescu, un fost profesor de religie din Tuzla", a spus părintele Costea.

Martorii lui Stanzeleit sunt fie morți, fie din Serviciile Secrete

Dacă îl întrebi pe așa-numitul prinț de ce nu poate aduce alți oameni care să confirme spusele sale, aceștia se află în una dintre cele două situații - fie sunt agenți ai Serviciilor Secrete, caz în care nu pot apărea public, fie sunt morți, caz în care ar putea apărea public în urma unor ședințe de spiritism.

Practicile lui Stanzeleit nu sunt, însă, departe de ședințele de spiritsm, având în vedere că cele mai multe informații despre părinții săi au fost obținute de Stanzeleit prin ședințe de hipnoză, după cum mărturisește el însuși.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite