Dietele drastice reduc speranţa de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncatul în exces sau dietele drastice ne reduc cu până la 25% speranţa de viaţă, avertizează oamenii de ştiinţă de la Universitatea Glasgow (Scoţia). Ei spun că adolescenţii şi

Mâncatul în exces sau dietele drastice ne reduc cu până la 25% speranţa de viaţă, avertizează oamenii de ştiinţă de la Universitatea Glasgow (Scoţia). Ei spun că adolescenţii şi copiii au cel mai mult de suferit de pe urma acestui stil de alimentaţie haotic.

Potrivit dr. Neil Metcalfe, coordonatorul studiului publicat în jurnalul Academiei Naţionale de Ştiinţe din Marea Britanie, persoanele cu o dietă care variază de la o extremă la alta sunt mult mai expuse riscului de a deceda prematur, relatează BBC News. Şi asta ca urmare a unor imperfecţiuni survenite în dezvoltarea ţesuturilor din organism.

Mâncatul în exces sau bulimia afectează la ora actuală milioane de americani. Boala se caracterizează printr-un consum exagerat de alimente şi prin faptul că persoana pierde controlul asupra cantităţii de alimente consumate. La polul opus se află dietele drastice, care ne scapă rapid de kilogramele în plus, însă nu fără efecte secundare asupra sănătăţii.

Nutriţioniştii spun că o dietă echilibrată şi sănătoasă reprezintă singura cale de a slăbi şi de a ne păstra în timp noua greutate. Potrivit acestora, o metodă eficientă este aceea prin care reuşim să slăbim între 500 de grame şi un kilogram pe săptămână. Specialiştii susţin că renunţarea la o masă, cum ar fi micul dejun, nu prezintă aceleaşi efecte precum adoptarea unei diete drastice pe o perioadă de câteva săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite