Dieta cu tărâţe de grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dietele - stricte sau flexibile - ne ambiţionează să le urmăm. La început, credem în efectele lor pozitive. Deseori, după două-trei încercări nereuşite, entuziasmul multor ambiţioşi

Dietele - stricte sau flexibile - ne ambiţionează să le urmăm. La început, credem în efectele lor pozitive. Deseori, după două-trei încercări nereuşite, entuziasmul multor ambiţioşi se "topeşte". Pentru orice cură de slăbire există pledoarii pro şi contra. Dar, ne atenţionează specialiştii europeni, nu trebuie să uităm că fiecare organism este un unicat.

Aşa se explică faptul că o dietă care este foarte apreciată şi care are mulţi adepţi atrage şi critici din partea celor care n-au obţinut efectul aşteptat, pe termen lung. Pentru a obţine o astfel de performanţă, din orice dietă trebuie să păstrăm obiceiurile alimentare sănătoase. Restul vine de la sine.

Fără îndoială, dieta cu tărâţe de grâu este mai puţin cunoscută. Bogăţia substanţelor active - vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi - inclusiv aminoacizi graşi esenţiali şi carbohidraţi) - le recomandă în combaterea multor afecţiuni de la demineralizări, afecţiuni endocrine, neuro-musculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenţă până la rahitism şi anemii severe.

Avantajele unui regim revigorant

Cunoscutul fitonutriţionist Eugen Giurgiu recomandă dieta cu tărâţe, care a dat rezultate foarte bune în obezitate.

- Nu există riscuri pentru cei care o urmează

- Nu are nicio contraindicaţie nici pentru copiii obezi

- Nu creează dependenţă

- Are efecte sigure pe termen lung

Faza 1 - se administrează pulberea de tărâţe (două linguriţe) de trei-cinci ori pe zi înaintea oricărei mese. Cercetătorii au ajuns la concluzia că târăţele de grâu conţin substanţe care "îmblânzesc" alimentele ajunse în stomac, uşurând procesul de digestie. Praful de tărâţe se poate combina cu orice lichid - ceai, suc, ciorbă, dar temperatura acestuia nu trebuie să depăşească 40 grade, pentru a proteja vitaminele. Tărâţele fiind săţioase, cei care urmează această dietă mănâncă mai puţin fără să aibă probleme de sănătate.

Faza 2 - după 15 zile, cine doreşte să slăbească mai repede, pe lângă tărâţe, va bea ceai verde sau apă caldă înaintea fiecărei mese. Astfel se diluează sucurile gastrice şi dispare senzaţia de foame.

- Pentru a completa doza de calciu, care lipseşte din tărâţe, se introduc în meniu două-trei porţii de iaurt.

- O zi pe săptămână va fi dedicată fructelor şi legumelor crude. Avantajul: se catifeleză pielea şi se vindecă defectele acesteia, dacă este cazul.

- Bananele trebuie să ţină loc de aperitiv.

- După cină, obligatoriu, se beau două-trei ceaiuri cât mai calde - de tei, soc sau ceai verde. Acestea ajută la arderea caloriilor.

- Este permisă (pentru cei care nu suferă de diabet) şi o linguriţă de miere, după fiecare masă.

- În urma acestei diete (care trebuie să dureze 30 de zile) se menţine greutatea obţinută în acest interval.

- O dată pe săptămână, cine a urmat dieta este bine să nu renunţe la şase-opt linguriţe de tărâţe.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite