Dieta mediteraneeană, indicată diabeticilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele specifice acestui regim alimentar, precum peştele sau uleiul de măsline, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge Urmarea unei diete pe bază de fructe, legume, fibre,

Produsele specifice acestui regim alimentar, precum peştele sau uleiul de măsline, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Urmarea unei diete pe bază de fructe, legume, fibre, peşte şi fructe de mare ne protejează organismul împotriva diabetului de tip II, arată un studiu al cercetătorilor spanioli, preluat de BBCNews.

Regimul alimentar mediteraneean reduce cu 83 la sută riscul de a dezvolta diabet în timpul vieţii, afecţiune cauzată şi de obiceiurile alimentare nesănătoase, explică nutriţioniştii.

Stilul de viaţă promovat de dieta mediteraneeană implică efectuarea unor exerciţii fizice zilnice, dar şi o alimentaţie bogată în peşte, fructe şi legume, gătite în ulei de măsline şi stropite cu un pic de vin roşu. În timpul cercetării realizate de specialiştii spanioli de la un centru de nutriţie, au fost chestionaţi 14.000 de voluntari.

Activitate cardiacă îmbunătăţită

Studiile realizate până în prezent au arătat că urmarea acestui tip de regim îmbunătăţeşte simţitor activitatea cardiacă. Efectele benefice ale dietei mediteraneene asupra sănătăţii organismului, dar şi asupra greutăţii corporale, o cauză a apariţiei diabetului de tip II, au fost deja demonstrate de specialişti în timpul studiului.

"Acest regim de viaţă s-a remarcat prin reducerea simţitoare a riscului de diabet. Deja s-a observat că uleiul de măsline, predominant în dieta mediteraneeană, îmbunătăţeşte controlul nivelului de zahăr din sânge şi scade tensiunea arterială", a explicat dr. Iain Frame, specialist diabetolog.

Vinul roşu consumat cu moderaţie

Planul alimentar mediteraneean este indicat să se urmeze cel puţin şase săptămâni, el putând însă să fie continuat întreaga viaţă.

Dieta mediteraneeană nu reprezintă un regim de slăbit, însă prin eliminarea din alimentaţie a grăsimilor nesănătoase, persoanele supraponderale tind să scape de kilogramele în plus. Lista de produse specifice regimului mediteraneean urmează structura piramidei alimentelor.

În timp ce gătiţi optaţi pentru folosirea uleiului de măsline, recunoscut pentru calităţile sale benefice asupra sănătăţii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite