Dieta influenţează sexul copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de calorii consumate în timpul sarcinii poate determina sexul copilului, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeter. Astfel, specialiştii

Numărul de calorii consumate în timpul sarcinii poate determina sexul copilului, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeter.

Astfel, specialiştii au intervievat 740 de mame pentru a le afla obiceiurile alimentare înainte şi după ce au rămas însărcinate. Femeile se aflau la prima sarcină şi nu cunoşteau sexul bebeluşului. Ele au fost împărţite în trei grupuri, în funcţie de cantitatea de calorii consumate pe zi înainte de data concepţiei. 56% din femeile cuprinse în grupul cu cel mai ridicat consum de calorii au născut băieţi, în comparaţie cu 45% procent înregistrat în rândul femeilor care au consumat mai puţine calorii.

Mic dejun cu cereale

Cercetătorii au mai descoperit o puternică relaţie între consumul de cereale la micul dejun şi conceperea unui băiat. De asemenea, femeile care au avut o alimentaţie bogată în nutrienţi variaţi (potasiu, calciu, vitaminele C, E şi B12) au prezentat mai multe probabilităţi de a naşte un băiat.

Specialiştii trag un semnal de alarmă vizavi de tendinţa adulţilor de a evita tot mai des micul dejun. În Statele Unite, proporţia de adulţi care iau micul dejun a scăzut de la 86%, în 1965, la 75%, în 1991.

Cercetătorii au avansat ca ipoteză faptul că eliminarea micului dejun prelungeşte perioada normală de abstinenţă alimentară nocturnă, scăzând nivelul de glucoză din organism. Potrivit studiilor anterioare efectuate în laborator, un nivel ridicat de glucoză în organism favorizează masculinitatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite