Dieta Okinawa menţine echilibrul fizic şi psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a fi sănătoşi avem nevoie de o varietate de alimente foarte hrănitoare. Fructele şi legumele, peştele, lactatele, cerealele, nucile şi uleiurile presate sunt reprezentative pentru

Pentru a fi sănătoşi avem nevoie de o varietate de alimente foarte hrănitoare. Fructele şi legumele, peştele, lactatele, cerealele, nucile şi uleiurile presate sunt reprezentative pentru această categorie. Totuşi, aceste tonice naturale trebuie consumate cu moderaţie pentru ca organismul să se menţină în formă. Dietele de slăbit, apărute ca ciupercile după ploaie, nu sunt eficiente pentru toţi cei care le îmbrăţişează. Recuperarea kilogramelor pierdute este un punct critic pentru dietele care promit o sănătate de fier şi un trup de invidiat. Un regim în în vogă este dieta Okinawa.

Aceasta promite celor care îi respectă principiile un control sigur asupra apetitului şi a imunităţii organismului. Această dietă este de fapt regimul alimentar urmat cu sfinţenie de locuitorii arhipelagului Okinawa, situat între China, Japonia şi Taiwan. Dieta tradiţională a acestei zone foloseşte nouă alimente de bază.

Orezul este considerat de nutriţionişti un adevărat tonic cerebral care reuşeşte să ţină sub control nivelul colesterolului.

Produsele preparatele din soia - tofu, fasolea de soia, laptele din soia - toate sunt ideale pentru vigoarea organismului nostru. Ca materie primă, soia nu conţine multe calorii şi are efecte anticancerigene.

Ceaiul verde, un puternic antioxidant este foarte eficient în curele de slăbire.

Cerealele, considerate alimente complete, conţin substanţe foarte hrănitoare.

Algele marine fac parte din categoria nutrienţilor foarte valoroşi, în cazul persoanelor stresate şi anemice.

Varza, o legumă renumită pentru virtuţile ei medicinale, este un aliment cu o acţiune anticancerigenă dovedită.

Peştele gras este un aliment de bază în dietă. Este numit şi protectorul cardiacilor, diabeticilor şi depresivilor, datorită elementelor nutritive pe care le conţine: acizii graşi omega 3, vitaminele din complexul B, pentru a le numi pe cele mai semnificative.

Cartoful dulce care conţine, printre altele, vitaminele A, B, C şi-a dovedit eficienţa în bolile aparatului cardiovascular şi cel respirator.

Fructe şi legume, un izvor de vitamine şi de minerale.

Meniul săptămânal al acestei diete trebuie să conţină cele nouă alimente de bază - enumerate anterior, considerate tonice de viaţă lungă. Astfel, săptămânal, două mese trebuie să conţină soia şi de trei ori trebuie servit peşte. De asemenea, trebuie să existe în dietă şapte porţii de cereale sau legume uscate, apă, ceai şi ierburi aromate din belşug. În schimb, unele alimente precum dulciurile, lactatele, carnea şi alcoolul trebuie să fie consumate în cantităţi moderate. Pentru cei care sunt dornici să urmeze acest regim, iată două exemple de meniu:

1. La micul dejun: o cană de ceai verde, o porţie de cereale cu lapte de soia şi 3-4 sâmburi de nucă.

La prânz: o salată de ridichi negre cu morcovi sau roşii. Felul principal trebuie să conţină peşte (ton sau somon), cu o garnitură de orez nedecorticat. La desert se alege un fruct - o mandarină, de exemplu. Ca băutură, la alegere, se bea apă şi ceai verde.

La cină: salată de crudităţi - roşii, castraveţi, 100 gr carne de pui sau de vită şi o portocală sau o banană ca desert, iar ca băutură, la alegere, ceai de muşeţel sau de iasomie.

2. La micul dejun: o cană de ceai verde, cereale cu lapte de soia, 5-6 sâmburi de migdale.
La prânz: salată de castraveţi cu varză şi peşte la grătar, iar ca desert, o jumătate de papaya.

La cină: salată de varză cu morcovi, o felie de tofu, un kiwi, ceai de iasomie sau ceai verde.
În timp, cei care urmează acest regim îşi schimbă obiceiurile alimentare. Se vor aşeza la masă când le este foarte foame şi nu vor mânca mai mult decât porţiile programate. Prin voinţă, oricine se poate adapta acestui regim care revigorează organismul. Măsuri de prevedere: dacă sunteţi invitaţi la un protocol şi meniul nu se aseamănă deloc cu dieta Okinawa, trebuie să alegeţi peştele în locul aperitivelor. Dacă peştele nu este inclus în lista preparatelor, puteţi servi, câte puţin, din delicatesele bufetului suedez. Nu ocoliţi crudităţile şi apa cu zeamă de lămâie care vă va taie pofta de mâncare şi, evident, de dulciuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite