Dicţionar de înjurături şi insulte, apărut în Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dicţionar enciclopedic care cuprinde circa 3.000 de cuvinte şi expresii folosite în limba spaniolă pentru a aduce injurii sau insulte a apărut la prestigioasa editură argentiniană Losada.

Un dicţionar enciclopedic care cuprinde circa 3.000 de cuvinte şi expresii folosite în limba spaniolă pentru a aduce injurii sau insulte a apărut la prestigioasa editură argentiniană Losada. Autorii dicţionarului, între care şi ziaristul argentinian Sergio Bufano, au prezentat dicţionarul drept "o sinteză a cuvintelor şi expresiilor insultătoare, care nu sunt altceva decât manifestări ale culturii populare". "Dicţionarul poate fi privit în două feluri: ca sinteză a cuvintelor
rele
, sau ca un ansamblu de manifestări ale culturii populare", au subliniat autorii. Dicţionarul mai include fragmente de cântece populare sau extrase din cărţile unor autori celebri, care conţin injurii sau insulte de pomină, cum sunt cele din "Don Quijote de la Mancha", de Cervantes, "La ciudad y los perros" (Oraşul şi câinii) de Mario Vargas Llosa, "Las ciento y una" (Cele o sută şi încă una) de Domingo Faustino Sarmiento.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite