Diana Severin îşi menţine în instanţă declaraţiile potrivit cărora Blejnar ar fi "regina corupţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Severin a apărut în mai multe rânduri în presă după scandalul cu Sorin Blejnar
Diana Severin a apărut în mai multe rânduri în presă după scandalul cu Sorin Blejnar

Fosta directoare a Vămii Prahova Diana Severin, pe care fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a dat-o în judecată cerându-i să retracteze declaraţiile potrivit cărora el ar fi "regina corupţiei" din vămi, îşi menţine în faţa instanţei afirmaţiile publice iniţiale.

Fosta directoare a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV), Diana Severin, a fost prezentă marţi, la Judecătoria Ploieşti, la un nou termen în procesul civil pe care i l-a intentat fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, care îi cere să retragă acuzaţiile făcute public la adresa sa.

Diana Severin a spus în instanţă că nu retractează afirmaţiile publice pe care le-a făcut.

Sorin Blejnar, care a fost prezent la Judecătoria Ploieşti la mai multe termene anterioare din acest proces, nu a fost de data aceasta prezent în sala de judecată, fiind reprezentat de o avocată.

La termenul de marţi, instanţa de judecată a încuviinţat audierea, ca martori, a patru angajaţi ai ANAF. Cei patru, care au dorit să depună mărturie în proces trimiţând prin fax la judecătorie solicitări în acest sens, sunt fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, şeful Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, adjunctul acestuia, Dragoş Mihai, şi Angela Dănilă, fost consilier al lui Sorin Blejnar.

Diana Severin, care este de profesie avocat şi care a studiat documentele depuse la dosar, a declarat pentru Mediafax că toţi cei patru au transmis cererile în vederea audierii în aceeaşi zi, mai exact la data de 20 ianuarie 2012, prin fax, înscrisurile fiind identice, fiind diferit doar numele celui care cere să depună mărturie în proces.

Cei patru urmează să fie interogaţi la un termen viitor al acestui proces.

Întrebată dacă se opune audierii celor patru, întrucât are acest drept, Diana Severin a spus în faţa instanţei că nu se opune şi că prin prezenţa lor în sala de judecată "se va dovedi că schema descrisă în cadrul emisiunilor televizate (referitoare la corupţia din vămi - n.r.) este cea reală".

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a dat-o în judecată pe fosta directoare a vămii Prahova Diana Severin, cerându-i acesteia să retragă public afirmaţia conform căreia el este "regina corupţiei" din vămi.

Procesul civil care are ca obiect "răspunderea delictuală" se află pe rolul Judecătoriei Ploieşti, avocatul lui Blejnar cerând strămutarea la altă instanţă, dar fără să o şi obţină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite