Diana Diaconescu, singura studentă politehnistă cu 10 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Mă consider o fată normală", spune Diana Diaconescu, studentă în ultimul an la Universitatea Politehnica Bucureşti. Cu toate acestea, nici o altă studentă din universitate nu a atins

"Mă consider o fată normală", spune Diana Diaconescu, studentă în ultimul an la Universitatea Politehnica Bucureşti. Cu toate acestea, nici o altă studentă din universitate nu a atins performanţa ei: 10 pe linie, timp de trei ani consecutiv.
Practic, Diana nu mai ştie cum este să iei o notă de 9 sau mai mică la un examen, deoarece, în ultimii ani, profesorii nu i-au acordat decât nota maximă. "Facultatea înseamnă ceva cu totul special, iar dacă nu mă duc o zi, parcă îmi lipseşte ceva şi mă plictisesc", ne spune ea. "La început am vrut să urmez medicina veterinară, dar m-am răzgândit din motive financiare. Acum nu am niciun regret pentru că ştiu că, atunci când voi termina facultatea, voi fi om", spune ea. Târgovişteancă, Diana a venit în Bucureşti acum cinci ani, pentru a-şi continua studiile, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
"Dorm nopţile în care colegii mei stau să înveţe pe ultima sută de metri"
Diana ne-a declarat că a avut parte de profesori buni, dar şi de profesori care "îşi dau mai puţin interes şi cer prea mult în comparaţie cu ceea ce oferă". "O fire plăcută, care te făcea să te trezeşti la 8.00 dimineaţa pentru cursul lui era domnul ţăpuş, care mi-a predat Arhitectura calculatoarelor. De la dânsul am învăţat un principiu foarte important: totul în viaţă se plăteşte". Reţeta succesului pare a fi învăţatul continuu, nu numai în timpul sesiunii de examene. Diana spune că îşi reorganizează zilnic cursurile predate: "Învăţ cu creionul în mână, iar în sesiune nu am emoţii. Cel mai mare avantaj e că dorm nopţile în care ceilalţi colegi ai mei stau să înveţe pe ultima sută de metri", spune ea. Diana crede că "spiritul competiţiei este cheia succesului, dar importantă este şi dragostea pentru ceea ce faci".
După felul în care se îmbracă, Diana pare o fire rebelă şi o mare iubitoare de muzică rock. "Dacă la început eram ca un şoricel, care stătea în cameră toată ziua, acum am început să ies cu prietenii în cluburi, să mă distrez. Îmi place muntele foarte mult şi încerc să evadez acolo cât de des pot".
Licenţa, în Germania şi bursă de studiu, în Canada
Diana ne-a declarat că trăieşte relativ modest. "Reuşesc să mă descurc cu banii de la bursa de merit şi cu ce-mi mai trimite mama". Ea spune că nu doreşte să se angajeze pentru că nu-i plac "lucrurile făcute pe jumătate". "Vreau să fac facultatea aşa cum trebuie. Stau la cămin, însă am mare noroc că mama mea e profesoară, şi astfel am anumite reduceri", spune Diana. În martie 2007 va pleca la Regensburg, în Germania, pentru a-şi face lucrarea de licenţă. "Apoi vreau să merg la o bursă de studii în Canada. Am vorbit cu mai multe persoane şi mi-au recomandat ţara aceasta. Nu ştiu însă dacă voi rămâne acolo, pentru că există posibilitatea să nu-mi placă, să nu mă pot adapta acolo, dar totuşi vreau să încerc", ne-a declarat Diana. Ea spune că tot ce a reuşit se datorează susţinerii pe care a avut-o din partea mamei, dar şi a prietenului ei. "Este unul dintre motivele pentru care nu mă dau niciodată bătută", spune ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite