Dialogul surzilor, la Ministerul Sanatatii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt zece zile pana se incheie termenul legal alocat dezbaterii publice a pachetului de legi propus de Ministerul Sanatatii. Pe langa intalnirile din tara ale ministrului Eugen Nicolaescu, ieri,

Mai sunt zece zile pana se incheie termenul legal alocat dezbaterii publice a pachetului de legi propus de Ministerul Sanatatii.
Pe langa intalnirile din tara ale ministrului Eugen Nicolaescu, ieri, a avut loc la sediul ministerului o intalnire intre cei care au propus pachetul de legi si cei care, teoretic, ar trebui sa beneficeze de reforma in Sanatate. S-a vrut discutarea "la pachet" a tuturor celor 14 acte normative propuse, dar accentul s-a pus pe Legea spitalelor, pe cand alte proiecte au fost pur si simplu ignorate. "Ati venit intr-un spital sa vedeti cum functioneaza spitalele, inainte sa dati aceasta lege?", i-a intrebat dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, pe reprezentantii ministerului. "Daca ministerul nu reuseste sa reformeze un singur spital, cum este cel de la Poiana Mare, cum credem ca va reusi sa aduca beneficii intr-un sistem intreg? O sa ajungem sa cerem beneficii si scolilor", a explicat, la randul sau, dr. Narcis Copca, directorul Spitalului Sf. Maria. Virgil Paunescu, secretar de stat pentru asistenta medicala in MS, s-a limitat sa conduca discutia prin interventii de genul: "Nu aveti dreptate", "Am notat propunerea pe care o aveti" sau "Am retinut". Discutia "la gramada" a pachetului legislativ i-a nemultumit insa pe alti participanti. Dr. Victor Zota, presedintele Agentiei Nationale pentru Transplant, s-a aratat nemultumit de faptul ca legea donarii, care ar putea duce la cresterea numarului de organe disponibile pentru operatii, este pusa impreuna cu altele nu la fel de de bune, astfel incat se arunca o imagine proasta asupra intregului pachet legislativ. Pana la final, unii au propus, altii au notat, iar rezultatul se va vedea pe 17 noiembrie, cand expira termenul legal acordat consultarilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite