Dezvoltatorii imobiliari încep să arunce pe piaţă locuinţe noi ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategiile companiilor imobiliare care dezvoltă proiecte noi încep să se schimbe. Acestea vin cu locuinţe la preţuri mai mici faţă de cele ale apartamentelor vechi din zona unde va fi

Strategiile companiilor imobiliare care dezvoltă proiecte noi încep să se schimbe. Acestea vin cu locuinţe la preţuri mai mici faţă de cele ale apartamentelor vechi din zona unde va fi amplasat noul proiect.
Locuinţele din cadrul proiectului "Răsărit de Soare" situat în cartierul bucureştean Titan sunt scoase la vânzare cu preţuri care, în acest moment, al lansării proiectului, sunt mai mici decât cele din blocurile construite înainte de revoluţie. "Ne adresăm în special tinerilor.

Iar cu preţurile pe care le propunem vom concura inclusiv cu apartamentele vechi", declară Ionuţ Bordei, partener în cadrul Eurisko, agenţia imobiliară care vinde acest proiect. Astfel, pentru o garsonieră de circa 43 de metri pătraţi construiţi, dezvoltatorul cere un preţ de 40.700 de euro, la care se adaugă TVA (în condiţiile în care proprietarii de garsoniere din zonă cer pentru imobilele construite înainte de 1989 preţuri de aproximativ 70.000 de euro).

De altfel, aproape jumătate din unităţile care vor fi construite sunt garsoniere. Complexul "Răsărit de Soare" mai cuprinde şi 1.224 de locuri de parcare. Ansamblul va fi construit pe un teren de 18.221 de metri pătraţi şi va consta în şapte tronsoane de blocuri cu 11 etaje. "Răsărit de Soare se află în imediata vecinătate a centrului comercial Auchan şi la cinci minute de parcurile IOR şi Titan", spune Sorin Crişan, reprezentant al departamentului de vânzări al Eurisko.

Întreaga investiţie este estimată la circa 60 milioane de euro, până la 70% din finanţare fiind asigurată de Raiffeisen Bank. Valentin Vişoiu, preşedintele Conarg Group, estimează o marjă de profit pentru acest proiect de 20-25% şi anunţă noi investiţii imobiliare de aproximativ 150 milioane de euro. Compania piteşteană a construit şi vândut deja complexul Quadra Place din zona Politehnicii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite