Dezvăluire sau diversiune: şefii statului nu ar avea certificate ORNISS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un document adresat unei jurnaliste şi care ar fi semnat de către şeful ORNISS ar conţine informaţia că preşedintele interimar şi alţi câţiva membri ai CSAT nu ar deţine certificate de la acest oficiu.

Aceste certificate se acordă unor anumite categorii de persoane cu acces la informaţii clasificate, după ce s-au făcut verificări complexe asupra lor. Jurnalista Simona Ela Fica susţine că cererea făcută la ORNISS a făcut referire la Crin Antonescu, dar şi la unii membri ai Guvernului, precum ministrul de Interne, Ioan Rus, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, şi ministrul de Externe, Andrei Marga.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresate instituţiei noastre, vă facem cunoscut faptul că domnii George-Crin Laurenţiu Antonescu, Corneliu Dobriţoiu, Dainel Chiţoiu, Titus Corlăţean, Andrei Marga şi Ioan Rus nu au solicitat şi ca urmare nu deţin certificate ORNISS/autorizaţia de acces la informaţii clasificate", ar fi scris conducerea ORNISS în informarea către Simona Fica.

„Nu aveau calitatea să intre în CSAT"

Jurnalista susţine că preşedintele interimar a şi convocat ilegal şedinţa CSAT din 19 iulie 2012. „Nu numai că nu deţin certificate ORNISS domnii enumeraţi, dar unul dintre ei, care este preşedintele interimar al României, a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în mod ilegal, pentru că, neavând aceste autorizaţii de acces la documente clasificate, nu aveau calitatea să intre în CSAT", a declarat jurnalista Simona Fica.

ORNISS: „Nu am răspuns niciunei solicitări"

În urma publicării acestui document, ORNISS a emis un comunicat prin care susţine că nu a trimis niciun răspuns către jurnalista Simona Fica. „ORNISS nu a primit şi nu a răspuns niciunei solicitări adresate instituţiei noastre de către doamna Simona Ela Fica şi care să facă referire la accesul la informaţii clasificate. Prin urmare, documentul respectiv nu a fost emis şi nu a fost transmis de către ORNISS", se arată în comunicat.

Contactată telefonic, Fica a confirmat că are documentul primit prin e-mail chiar de la şeful ORNISS şi a fost de acord cu publicarea acestuia. Până la închiderea ediţiei, în ciuda insistenţelor, Simona Fica nu a mai transmis presupusul comunicat de la ORNISS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite