Dezlegarea la peşte a scos carasul pe tarabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri la prânz, cunoscuta piaţă de peşte din Hala Obor din Capitală era neîncăpătoare. Cumpărători de toate felurile, dar şi marfă pe alese. Pentru că în Duminica Floriilor este

Ieri la prânz, cunoscuta piaţă de peşte din Hala Obor din Capitală era neîncăpătoare. Cumpărători de toate felurile, dar şi marfă pe alese. Pentru că în Duminica Floriilor este dezlegare la peşte, a doua săptămână consecutiv, cererea a crescut, iar odată cu ea şi preţurile.

În hala de peşte, nea Bucur îşi cântăreşte clienţii din ochi. Are marfă pentru toată lumea, însă un singur sortiment le bate pe toate celelalte la vânzări, mai ales că este şi cel mai ieftin. "Carasul se vinde cel mai bine. Am vândut cu vreo 15 la sută mai mult ca anul trecut", spune nea Bucur, unul dintre veteranii comerţului în Obor.

"Am luat trei caraşi frumuşei. Am dat vreo 12 lei, că trebuie, doar sunt Floriile!", confirmă vânzările ridicate tanti Ancuţa, bucuroasă că este pensionară şi are timp să bată pieţele în căutarea celui mai mic preţ. Pentru că tot postul vânzările au fost mici, iar peştele a avut o perioadă mai slabă, acum preţurile au crescut pe măsura ofertei, cu un leu, doi.

Preţ pe măsura cererii

Vânzătorii de peşte din Obor spun că marfa e tot mai puţină, iar pescarii ţin la preţ. "A ajuns şalăul 15 lei la pescar şi 20 de lei în piaţă. Până acum pescarii îl dădeau cu 8 lei", spune nea Bucur. Carasul costă acum 7 lei, în timp ce acum două-trei săptămâni nu depăşea 5 lei. Tot vânzătorii au constatat că nici bibanul nu îşi mai arată coada. "La 500 de kilograme de peşte, dacă mai prinzi 20 de kilograme de biban", spune un comerciant din spatele tarabei.

Marfă însă se găseşte în toate pieţele din Bucureşti, iar hipermarketurile au avut grijă să se aprovizioneze de Florii. Aşa că cine are poftă de peşte are de unde alege, de la cărăşei cât palma şi cod congelat până la novac de 7-8 kilograme şi sturioni pescuiţi de vecinii bulgari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite