Dezinsecţia alungă oamenii din parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de dezinsecţie a fost demarată marţi seara de către Primăria Capitalei. Concesionarul acestui serviciu care ar trebui să ne scape de ţânţari va acţiona în fiecare seară în

Campania de dezinsecţie a fost demarată marţi seara de către Primăria Capitalei. Concesionarul acestui serviciu care ar trebui să ne scape de ţânţari va acţiona în fiecare seară în parcurile din Bucureşti, între orele 18.30 şi 24.00. Metoda însă lasă de dorit. Tunurile care au împrăştiat substanţa specială în Parcul Carol aproape că i-au sufocat pe bucureştenii care se plimbau liniştiţi pe alei.

Seara se lichidează ţânţarii

"Am văzut cum se umple cerul cu un nor de ceaţă. Am simţit cum mă ustură gâtul şi ochii. Am strâns copilul la piept şi m-am îndreptat spre casă", a spus Alina, mama unui copil de trei ani. Directorul firmei de dezinsecţie, Andrei Leca, a explicat că, "din păcate, aceasta este ora la care tânţarii au o activitate mai intensă şi numai acum se poate acţiona la capacitate maximă, chiar dacă soluţia este iritantă".

Întâmplarea nu este unică. Anul trecut, o astfel de simulare cu insecticid, făcută în Grădina Cişmigiu, i-a determinat pe oamenii din zonă să cheme pompierii.

Costuri de 20.000.000 de lei

Timp de nouă luni, societatea de dezinsecţie va trece de mai multe ori pe la asociaţiile de proprietari pentru a împrăştia prin subsoluri insecticid împotriva ţânţarilor, dar şi otravă pentru combaterea şobolanilor. Pentru aceste servicii, municipalitatea a prevăzut 20.000.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite