Dezbatere publică pentru Filarmonica Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul pentru realizarea unui nou sediu pentru Filarmonica Transilvania din Cluj va fi supus unei dezbateri publice săptămâna viitoare. Mai mulţi clujeni au contestat decizia

Proiectul pentru realizarea unui nou sediu pentru Filarmonica Transilvania din Cluj va fi supus unei dezbateri publice săptămâna viitoare. Mai mulţi clujeni au contestat decizia municipalităţii de a construi un sediu pentru filarmonică în Parcul Central.

Mai multe ONG-uri de mediu şi Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Transilvania, au cerut autorităţilor să găsească o altă locaţie, iar un clujean a strâns peste 1.500 de semnături de la cei care se opun distrugerii Parcului Central prin construirea unei clădiri.

Primarul Emil Boc a declarat că se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai Ordinului Arhitecţilor pentru a ajunge la un numitor comun. Proiectul filarmonicii se află în faza de obţinere a acordului de mediu.

Filarmonica Transilvania a rămas fără spaţiu în urmă cu doi ani, când a fost scoasă afară din Casa Universitarilor, aflată în proprietatea Universităţii "Babeş-Bolyai". Viceprimarul Laszlo Atilla a declarat că municipalitatea va încheia un contract provizoriu cu şeful Casei de Cultură a Studenţilor, pentru ca filarmonica să funcţioneze acolo până când va fi construit noul sediu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite