Dezastru imobiliar: -92% la tranzacţii în semestrul I - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezastru imobiliar: -92% la tranzacţii în semestrul I - Revista presei economice
Dezastru imobiliar: -92% la tranzacţii în semestrul I - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre scăderea dramatică a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară în semestrul I, temperarea inflaţiei anuale sau continuarea schimbărilor manageriale la Flamingo. Printre alte subiecte, criza loveşte şi piaţa autoturismelor second-hand, iar scăderea şomajului în SUA redresează dolarul.


Dezastru imobiliar: -92% la tranzacţii în semestrul I.

Valoarea tranzacţiilor imobiliare înregistrate pe piaţa locală în primul semestru al acestui an a scăzut cu 92%, de la 815 mil. euro în primele şase luni din 2008 la doar 62 mil. euro în prima jumătate a acestui an, în timp ce suprafaţa birourilor închiriate a scăzut cu 60%, la 51.000 mp, reiese din datele firmelor de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield şi Jones Lang LaSalle, scrie Ziarul Financiar.


Inflația anuală se temperează. Preţurile au stagnat în iulie comparativ cu luna anterioară, consideră cea mai mare parte a analiştilor intervievaţi de Business Standard. De asemenea, în termeni anuali, în iulie 2009 faţă de iulie 2008, inflaţia s-a situat la aproximativ 5,1%. Cu o lună în urmă, în iunie, inflaţia urcase cu 0,2% comparativ cu mai, în timp ce rata anuală s-a situat la 5,86%. Ieftinirea gazelor naturale şi a alimentelor a constituit principalul factor ce a determinat o reducere a preţurilor. Începând cu 1 iulie 2009, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a redus preţul gazelor naturale cu 5%, potrivit Business Standard.

Flamingo continuă schimbările în management. 
Compania Flamingo, al treilea jucător pe piaţa de retail de electrocasnice, electronice şi produse IT&C, desemnează noi oameni pentru funcţiile de deputy CEO, chief financial officer şi program manager, după ce, recent, l-a numit pe Stefan Treiber în funcţia de CEO, în locul cehului Jiri Rizek. Începând cu această lună, Adrian Olteanu va prelua funcţia de deputy CEO, în timp ce Bogdan Lungu va ocupa funcţia de chief financial officer, iar Roland Ristig va prelua postul de program manager, potrivit Money.

Criza loveşte şi piaţa autoturismelor second-hand.
Numărul de maşini înregistrate la Registrul Auto Român (RAR) a scăzut simţitor în perioada aprilie-iulie, criza economică mondială lăsându-şi amprenta şi asupra acestei pieţe. Conform datelor transmise într-un comunicat de către RAR, numărul total de autovehicule second-hand înregistrate în primele şapte luni ale anului curent a fost de 180.007 unităţi. În plină perioadă de recesiune, industria auto are de suferit, vânzările de maşini sunt în declin continuu, iar producătorii oferă discount-uri semnificative pentru a impulsiona cumpărătorii. Nici măcar programul "Rabla" şi creşterile de exporturi Dacia către Uniunea Europeană prin programele guvernamentale de înnoire a parcurilor auto nu aduc prea multe schimbări la situaţia actuală, anunţă Curierul Naţional.

Scăderea şomajului în SUA redresează dolarul.
Dolarul s-a apreciat, vineri, pe piaţa americană, consemnând prima creştere săptămânală faţă de euro din această lună. Dinamica pozitivă a fost determinată de publicarea datelor oficiale privind şomajul din SUA, care arată că angajatorii americani au eliminat, în iulie, mai puţine locuri de muncă decât estimau economiştii. Potrivit Departamentului Muncii, în Statele Unite au fost reduse 247.000 de locuri de muncă, după cele 443.000 din iunie. Analiştii preconizau că 325.000 de americani şi-au pierdut posturile în iulie. În plus, rata şomajului a scăzut la 9,4% luna trecută, de la 9,5% în iunie, notează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite