Deversare de petrol în golful San Francisco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plajele din zonă au fost închise de autorităţi pentru a fi curăţate de petrol. Carburantul a fost deversat accidental în golful San Francisco de un vas care s-a ciocnit, miercuri dimineaţa,

Plajele din zonă au fost închise de autorităţi pentru a fi curăţate de petrol.

Carburantul a fost deversat accidental în golful San Francisco de un vas care s-a ciocnit, miercuri dimineaţa, din cauza ceţei, de unul dintre picioarele podului ce traversează golful. Încărcătura de 219.545 de litri de petrol s-a scurs printr-o tăietură produsă în timpul impactului, informează Reuters. Podul peste acest golf este o legătură vitală între San Francisco, Oakland şi Berkeley.

"Deversarea de petrol este un grav motiv de îngrijorare pentru toţi cei care preţuiesc reursusele golfului San Francisco", a declarat Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al autorităţilor locale din oraşul San Francisco. Primarul oraşului, Gavin Newson, a criticat paza de coastă pentru că a declarat iniţial că au fost vărsaţi numai 529,9 de litri.

El a mai spus că membrii pazei de coastă sunt vinovaţi de cele întâmplate şi că vor fi aplicate sancţiuni. Bud Leland, directorul Oficiului pentru prevenirea deversărilor din statul California, a confirmat, pentru Reuters, că aceasta este cea mai mare deversare în golful San Francisco pe care a văzut-o de când a fost înfiinţat oficiul, în anul 1991. El a mai spus că vor fi necesare câteva săptămâni până ce golful va fi complet curăţat.

Sute de lucrători curăţă golful

Garda de Coastă a declarat că 200 de persoane lucrează la curăţarea zonei şi că au fost recuperaţi deja aproximativ 36.000 litri de petrol. 11 bărci de intervenţie au înconjurat zona unde s-a vărsat petrolul, iar muncitorii se ocupă de decontaminarea plajelor din apropierea oraşului San Francisco.

Valurile au transportat combustibilul până în Oceanul Pacific, dincolo de podul Golden Gate. Oamenii care se găseau în apropierea zonei unde a fost împrăştiat aurul negru au acuzat dureri de cap şi ameţeli. Combustibilul a ajuns până în zona cunoscutei insule Alcatraz.

Nava Cosco Busan aparţine companiei chineze COSCO Holdings Co. Ltd. şi fusese închiriată companiei sud-coreene Hanjin Group. Ambarcaţiunea petrolieră a părăsit portul Oakland miercuri, la primele ore ale dimineţii, şi s-a lovit de o apărătoare a unui stâlp de suport al podului de peste Golful San Francisco.

Deversarea petrolului a determinat închiderea unora dintre cele mai cunoscute plaje din San Francisco: The Crissy Field şi Baker Beach. Crissy Field este o plajă deosebit de populară printre windsurferi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite