Patriciu preia controlul Deutsche Land

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriciu preia controlul Deutsche Land
Patriciu preia controlul Deutsche Land

Black Sea Global Properties (BSGP), deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, a anunţat vineri că a majorat cu 8% oferta pentru preluarea controlului fondului imobiliar Deutsche Land, la recomandarea boardului companiei, scrie publicaţia Property Week.

Oferta s-a ridicat la 43,2 milioane de lire sterline (47 milioane de euro), respectiv 13 pence pe acţiune, şi are acordul irevocabil din partea a 23,3% din acţionarii Deutsche Land. Oferta anterioara, de 12 pence pe acţiune, a fost respinsă.

Astfel, Black Sea Global controlează 55,4% din acţiunile Deutsche Land, în creştere de la participaţia de 32,1%.
Portofoliul Deutsche Land, evaluat la 525 milioane de euro, include clădiri de birouri (60%), retail (32%), hoteluri (6%) şi 2% clădiri rezidenţiale, mai scrie Property Week.

Black Sea Global Properties a intrat în acţionariatul fondului imobiliar în luna iunie, când a cumpărat acţiuni reprezentând 29,9% din capitalul social al Deutsche Land pentru 12 pence pe titlu, în cadrul unei majorări de capital. Suma totală plătită atunci de BSGP se ridică la 11,4 milioane de lire sterline (13,3 milioane de euro).

Deutsche Land controla, la 30 iunie, active în valoare totală de 600 milioane de euro pe piaţa imobiliară germană, în scădere cu 4,1% comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului trecut. Fondul a încheiat primul semestru al acestui an cu o pierdere netă de 45,41 milioane de euro, faţă de un rezultat negativ de 11,12 milioane de euro în perioada similară a lui 2008. La nivelul anului trecut, Deutsche Land a avut pierderi totale de 68,98 milioane de euro.

Tot în iunie, BSGP făcea o ofertã cash pentru fondul Rutley European Property, la preţul de şase pence pe acţiune. În luna august, compania controla aproximativ 75,5% din fond. În portofoliul companiei BSGP se mai află şi Fabian, fond specializat în proprietăţi comerciale din România şi Europa de Est.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite