Dinu Patriciu a achiziţionat 54,1% din fondul imobiliar Deutsche Land

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Black Sea Global Properties (BSGP), controlatã de omul de afaceri Dinu Patriciu, a preluat 54,1% din fondul Deutsche Land pentru suma de 36,7 milioane de euro.

BSGP a subscris 94,93 de milioane de acţiuni în cadrul unei emisiuni derulate de fondul Deutsche Land, la un preţ de 12 pence (14 eurocenţi) pe unitate. Compania a ajuns să deţină 29,9% din capitalul majorat al Deutsche Land, potrivit unui comunicat al fondului, remis bursei de la Londra. Deutsche Land, fond care deţine active imobiliare în valoare de 626 de milioane de euro în Germania, a emis, dupã încheierea operaţiunii, un numãr suplimentar de acţiuni, destinate exclusiv BSGP, prin care participaţia acesteia din urmã a crescut la 54,1%. Valoarea tranzacţiei este de 36,7 milioane de euro.

BSGP a fãcut de asemenea o ofertã cash pentru fondul Rutley European Property, la preţul de şase pence pe acţiune."Lansăm această ofertã într-o perioadă de nesiguranţă continuă pe pieţele imobiliare europene.Oferta noastră se adreseazã atât acelor acţionari care doresc transformarea participaţiei lor în numerar, cât şi celor care vor sã-şi menţină investiţia. Presupunând că obţinem controlul la Rutley în urma acestei oferte, intenţionăm să stabilizăm poziţia financiarã a companiei şi sã luăm alte măsuri pentru a-i îmbunãtãţi performanţele",a declarat Dinu Patriciu.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite