Detoxifiere înainte de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dietă bogată în castraveţi, hrean, leurdă şi ceai verde ne ajută să savurăm delicatesele specifice acestor sărbători Fiecare dintre noi se pregăteşte intens de apropierea

O dietă bogată în castraveţi, hrean, leurdă şi ceai verde ne ajută să savurăm delicatesele specifice acestor sărbători

Fiecare dintre noi se pregăteşte intens de apropierea sărbătorilor pascale. Pentru a degusta însă toate preparatele tradiţionale, trebuie să ne pregătim organismul, astfel încât să nu sufere în urma trecerii de la restricţiile postului la mesele îmbelşugate. Din acest motiv, detoxifierea organismului în preajma sărbătorilor, cu ajutorul ceaiurilor, al legumelor şi al fructelor, este foarte importantă pentru sănătatea noastră.

Dieta de purificare este foarte utilă în această perioadă, ea ajutându‑ne să savurăm delicatesele preferate. Astfel, fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomandă să facem exces de crudităţi, prin apelarea la legumele şi fructele disponibile pe piaţă.

"A sosit momentul să îndepărtăm efectul mâncărurilor cu multe calorii, bogate în grăsimi. În acest sens, castravetele, un foarte bun detoxifiant, trebuie introdus în dieta acestor zile.

Castravetele este, în primul rând, un depurativ cu acţiune generală, care tonifică sistemul hepatic şi fluidizează sângele. În plus, această legumă activează şi funcţiile renale şi favorizează eliminarea ureei şi a acidului uric. Castraveţii trebuie consumaţi cruzi, dar sunt la fel de buni şi gătiţi.

Unele reţete indicate în dieta de detoxifiere constau în amestecul castraveţilor cu brânză de vaci sau cu tofu. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care postesc, ele fiind delicioase, dar şi uşor digerabile, în cazul în care nu sunteţi alergici la castraveţi, legume considerate de unii specialişti ca sedative uşoare, care favorizează somnul.

Hreanul, un tonic digestiv

Hreanul este o plantă cu proprietăţi diuretice. Este un tonic digestiv, cu proprietăţi expectorante. Folosit în salatele de crudităţi, va avea în scurt timp un efect remineralizant asupra organismului. Pentru cei care au avut probleme respiratorii, hreanul îndepărtează acele probleme. Un alt panaceu la care putem apela în această dietă de detoxifiere este format din frunzele de leurdă şi pătrunjel.

Frunzele de leurdă, folosite sub formă de salată, au un efect de purificare a sângelui. Se pot folosi asezonate cu frunzele de pătrunjel, o verdeaţă cu proprietăţi benefice asupra organismului. Pătrunjelul se poate lăuda cu un conţinut mare de vitamine K, C, betacaroten şi antioxidanţi, dar şi cu puterea sa de a distruge o serie de bacterii şi ciuperci parazite, contribuind astfel la întărirea imunităţii.

Această combinaţie are efecte remarcabile în dischinezie biliară, boli hepatice, constipaţie şi obezitate. Dintre fructe putem opta pentru mere, deoarece ajută digestia, dar şi pentru căpşuni, recunoscute pentru rolul lor detoxifiant.

Ceaiul verde este renumit pentru efectul său tonic, dar şi pentru că favorizează eliminarea grăsimilor din organism, cu ajutorul cafeinei pe care o conţine.

Salvia este plantă salvatoare pentru multe persoane care au diverse probleme de sănătate. Ea îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi este utilă împotriva balonărilor. Este o plantă depurativă, care înlătură tulburările intestinale. Cantitatea indicată de fitonutriţionist este de două ceşti pe zi, după masă.

Meniu bogat în salate

Un pumn de frunze de pătrunjel adăugate în preparate cu legume ne asigură o bună parte din sursa de vitamine zilnice de care organismul nostru are nevoie. Păpădia este recunoscută pentru efectele sale tonice şi detoxifiante. Tijele plantei pot fi folosite zilnic, fără flori (cinci-şase tije dimineaţa, la micul dejun) în salatele de crudităţi, împreună cu lăptuca şi cu ridichile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite