Deţinutele au dansat pentru bătrânii din cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

spectacol inedit. Bătrânii au primit cu ocazia Zilei persoanelor vârstnice pachete cu ajutoare din partea sindicatului penitenciarului şi nu şi-au putut stăpâni lacrimile de bucurie. Drept

spectacol inedit. Bătrânii au primit cu ocazia Zilei persoanelor vârstnice pachete cu ajutoare din partea sindicatului penitenciarului şi nu şi-au putut stăpâni lacrimile de bucurie. Drept răsplată, o bunicuţă a promis că le va croşeta deţinutelor ciorapi şi flanele.
Îmbrăcate în costume tradiţionale ţigăneşti, dar şi în straie de clown, toate confecţionate cu mâna lor din stofa pusă la dispoziţie de conducerea Penitenciarului Severin, deţinutele i-au încântat pe bătrânii din cămin cu programul de dans şi cu cântecele interpretate cu patos. Femeile au prezentat şi scenete comice pregătite minuţios după gratii, iar ca să încingă şi mai mult atmosfera, unul dintre bătrânii din azil şi-a luat vioara din cameră şi s-a alăturat tarafului compus din doi deţinuţi cu acordeoane. Cântecele despre copiii care-şi abandonează părinţii şi pachetele cu alimente şi dulciuri oferite au făcut ca aproape toţi cei 22 de bătrâni să nu-şi poată stăpâni lacrimile. ,,Vă mulţumesc în numele bunicilor mei, căci sunteţi poate singurii care v-aţi gândit că pe 1 octombrie este Ziua persoanelor vârstnice. Gestul dumneavoastră este cu atât mai înălţător cu cât vine de la alţi oameni loviţi de necazurile vieţii. Este ceva extraordinar ce aţi făcut pentru noi!", a declarat cu ochi înlăcrimaţi directorul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Geta Aprotosoaie. Ana Stanciu are 72 ani şi trăieşte în azilul de bătrâni de patru ani de zile, căci, potrivit spuselor sale, cei trei copii aflaţi la Piteşti nu vor să mai audă de ea.
Acum vrea să se revanşeze faţă de deţinute: ,,O să le fac şi lor ciorapi şi flanele dacă şefii lor de la închisoare îmi vor aduce lână sau melană". Deţinutul Mihai Roberto Carlos Panduru, condamnat la ani grei de detenţie pentru omor, a fost prezent şi el cu o expoziţie de sculptură şi pictură, iar în final a donat căminului o icoană. Comandantul penitenciarului, Nicolae Prună, a spus că ideea vizitării bătrânilor aparţine deţinutelor care doresc să dea un spectacol şi la Casa Tineretului din Severin, dacă va fi posibil din punct de vedere legal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite