Detergent politic pentru pata Hărdău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dragoste lui Hărdău, îndemnând la susţinere şi solidaritate faţă de ministrul şcolilor, atacat de cocorii roşii ai lui Geoană, care au depus o moţiune de cenzură pe tema

dragoste lui Hărdău, îndemnând la susţinere şi solidaritate faţă de ministrul şcolilor, atacat de cocorii roşii ai lui Geoană, care au depus o moţiune de cenzură pe tema învăţământului. Alianţa i-a jurat iubire totală lui Hărdău, după ce acest ministru a fost mai bine de o lună subiect de scandal portocaliu. Ministrul Hărdău nu l-a scos din mincinos pe premier, iar liberalii au cerut din răsputeri schimbarea "incompetentului de la Educaţie". Totul a fost un joc politic, care, din păcate, s-a disputat în curtea şcolii, unde ar fi trebuit să fie linişte pentru că elevii şi profesorii se pregăteau de examene.
Testele naţionale au trecut cu chiu, cu vai. Promovabilitatea a crescut cu peste şase procente faţă de anul trecut, dar încrederea în instituţia sacră a şcolii a scăzut. şi asta nu din cauza dascălilor de rând, care se chinuie fără niciun fel de sprijin să dea valoare învăţământului, ci din cauza celor care se lăfăie în birourile Ministerului Educaţiei. Aceşti oameni au demonstrat că nici examenele nu mai pot fi serioase. Oricine de pe stradă poate intra în posesia subiectelor, pentru că neglijenţa şi nepăsarea faţă de soarta copiilor a fost ridicată la rang de virtute în ministerul din care, odinioară, Spiru Haret reforma "şcoalele". De parcă n-ar fi fost de ajuns brambureala generală de la distribuirea subiectelor, şi baremul de corectare de la testul de limba şi literatura română a fost greşit. Pentru a-şi băga gunoiul sub preş, aceiaşi troglodiţi din minister îşi permit să îi ia în băşcălie pe lingviştii de renume ai acestei ţări, care sunt autori de lucrări apărute sub egida Academiei Române şi care nu ocupă nişte funcţii dobândite prin parvenire politică. Nişte matematicieni şi nişte ingineri din Ministerul Educaţiei au ajuns peste noapte experţi în atributive şi temporale, confundate cu nesimţire în barem. Neîncrederea în examen a copiilor şi a părinţilor e dată şi de numărul mare de contestaţii depuse la testele naţionale: 27.042.
Dincolo de această ruşine de examen, învăţământul e măcinat, de la o zi la alta, de proasta finanţare şi de incapacitatea guvernanţilor de a găsi soluţii pentru o reformă în concordanţă cu ceea ce vrea Europa. Tot ce au reuşit în ultimul an a fost să înfiinţeze nişte agenţii de asigurare a calităţii pentru învăţământul preuniversitar şi cel superior, care nu sunt în stare să funcţioneze din cauza aiurelilor legislative. Educaţia nu se face în comitete şi comisii, ci cu resurse materiale şi cu resurse umane bine pregătite, bine motivate.
Ieri, Alianţa l-a înmuiat pe Hărdău în detergent politic. E un dero care nici nu miroase bine, nici nu scoate petele învăţământului românesc. Ministrul educaţiei, indiferent care ar fi el, trebuie să fie sprijinit, nu politic, ci pentru a lucra în interesul elevilor şi studenţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite