Detectivii, pe urmele firmelor debitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, şase firme din judeţ au apelat la detectivi pentru a-şi recupera banii de la datornici. În perioada de criză, Agenţia de Detectivi Particulari din judeţ este solicitată să recupereze bani restanţi de la firme, în numele altor firme.

Persoanele juridice care cer astfel de servicii activează în domeniul construcţiilor, al industriei lemnului sau în cel auto. ,,Am avut, de la începutul anului, şase cereri pentru a recupera credite prin identificarea debitorilor şi a bunurilor care urmează a fi executate pe cale judecătorească. Până acum, patru anchete s-au finalizat, alte două sunt în desfăşurare.
În vreme de criză, principala preocupare a firmelor este să îşi ia banii înapoi”, declară directorul executiv al Agenţiei de Detectivi Particulari din Bistriţa, Gheorghe Tomşa. În judeţ, există 11 detectivi angajaţi. Aceştia lucrează şi în altă parte şi au profesii precum specialişti IT, jurişti sau poliţişti.

Infidelităţile reprezintă 25% din cereri

Într-un clasament al celor mai comune intervenţii ale detectivilor, după identificarea debitorilor, sunt cazurile de verificare a loialităţii în cuplu. Anul trecut, din 250 de cazuri de acţiune, aproape 25% au fost reprezentate de intervenţii legate de probarea infidelităţii. ,,În proporţie de 80-90%, infidelitatea se adevereşte. Cei mai mulţi care cer investigaţii de acest gen vin de la oraş, au bani să suporte costurile anchetelor şi sunt, de obicei, femei”, mai spune Gheorghe Tomşa.

Probele video nu se acceptă în justiţie

,,Eu am apelat la detectiv acum vreo patru ani. Bănuiam că soţul meu mă înşeală şi am vrut să mă conving. Domnul cu care am vorbit l-a urmărit pe fostul meu şoţ vreo două săptămâni, l-a filmat, l-a fotografiat şi eu m-am dus la tribunal cu aceste probe. Am intentat procesul de divorţ, însă probele nu mi-au fost acceptate, dar am avut şi martori”, povesteşte o doamnă din Bistriţa.

Ea precizează că, în final, motivul divorţului a fost infidelitatea, iar divorţul s-a acordat prin comun acord. “De multe ori, probele video sau pozele nu reprezintă probaţiune în procese şi suntem nevoiţi să dăm mărturii în instanţă. Am avut astfel de solicitări, în Cluj”, menţionează directorul exectutiv al agenţiei de detectivi.

Părinţii au bănuieli fanteziste legate de copiii

Pe locul trei la investigaţiile efectuate sunt cazurile în care detectivii trebuie să verifice anturajul copiilor. Cererile vin de la părinţii care observă anumite schimbări de comportament, despre care nu se pot edifica. ,,Am avut cazuri în care părinţii au cerut să le fie investigaţi copiii. Mulţi părinţi îi bănuiesc de consum de droguri sau alte chestiuni grave, dar în realitate nu e vorba decât de nişte aspecte minore”, spune Gheorghe Tomşa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite