Despăgubiri de până la 3% din capitalul Transgaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele deposedate abuziv de bunuri în timpul regimului comunist vor primi acţiuni la Transgaz Mediaş reprezentând până la 3% din capitalul transportatorului de gaze naturale, a declarat

Persoanele deposedate abuziv de bunuri în timpul regimului comunist vor primi acţiuni la Transgaz Mediaş reprezentând până la 3% din capitalul transportatorului de gaze naturale, a declarat ieri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"Am pornit inventarierea solicitărilor de despăgubiri prin acţiuni la Transgaz. Vom acorda titluri cuprinse între 2 şi 3% din capitalul Transgaz persoanelor deposedate de bunuri în perioada comunistă, proces care se va încheia în primul trimestru al anului viitor", a afirmat Vosganian.

Despăgubirea foştilor proprietari se va face în baza Legii 10/2001. O operaţiune similară a avut loc cu acţiuni ale Transelectrica, fiind deja acordate despăgubiri, pentru persoanele deposedate abuziv, care au totalizat 2,8% din capitalul transportatorului de energie.

Pe de altă parte, ministrul finanţelor a mai declarat că, în şedinţa de guvern de miercuri, a fost aprobată emiterea primelor titluri de stat, în valoare de circa 110 milioane de euro, cu maturitate de un an, în vederea despăgubirii persoanelor care au constituit depozite la CEC pentru autoturisme. Aceştia vor primi banii în decembrie 2008.
(Teodora Vasâlca)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite