Deshumarea Ceauşeştilor, în atenţia presei centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Ceauşescu au fost exhumaţi astăzi din Cimitirul Ghencea, la cererea lui Mircea Oprean, soţul Zoei Ceauşescu. Subiectul se află în atenţia presei naţionale.

Evz.ro: După 21 de ani, rămăşiţele pământeşti ale lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu au fost deshumate, în această dimineaţă, din cimitirul Ghencea. Au fost recoltate probe biologice care au fost trimise la un laborator pentru testarea ADN.

Analizele vor stabili dacă rămăşiţele din cele două morminte sunt sau nu ale soţilor Ceauşescu.

Citiţi şi: Presa străină despre exhumarea soţilor Ceauşescu

"E acelaşi sicriu, aceeaşi căciulă pe care le-a arătat Gelu Voican Voiculescu la Crăciun în '89", a declarat pentru evz.ro Nicu Pârvu de la Partidul Comunist.

Hotnews: Operaţiunea este filmată de un operator angajat de familia dictatorilor, iar imaginile vor fi date publicităţii doar în cazul în care se constată că în cele două morminte se află rămăşiţele pământeşti ale soţilor Ceauşescu.

Ziare.com: Cimitirul Ghencea a fost inchis publicului, deoarece urmasii au dorit ca operatiunea de deshumare sa se desfasoare fara incidente.
Romania Libera: La 21 de ani după evenimentele din 1989, care au culminat cu împuşcarea soţilor Ceauşescu, de Crăciun, iată că acum se încearcă să se răspundă la întrebarea: sunt sau nu ei, îngropaţi acolo.

Vreme îndelungată, Zoe Ceauşescu a încercat să demonstreze că părinţii ei nu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Militar. A cerut şi exhumarea lor, însă ani la rând magistraţii nu au fost de acord. A murit şi ea, fără să afle adevărul.

Cotidianul: Săpăturile la locurile în care ar fi înmormântaţi soţii Ceauşescu au început miercuri, în jurul orei 7.00, potrivit unui reprezentant al Cimitirului Ghencea Civil, presa neavând voie să asiste. Potrivit sursei citate, membrii familiei soţilor Ceauşescu au cerut ca exhumarea să nu fie publică.

"Dacă nu sunt îngropaţi aici, vom da statul român în judecată, pentru că el trebuie să ştie unde sunt rămăşiţele. Iliescu, Voican - Voiculescu, Petre Roman şi ceilalţi trebuie să răspundă pentru aceste crime", a spus Mircea Oprean.

Libertatea: Din februarie 2009, de cand le-au fost emise actele de concesiune pe mormintele soţilor Ceauşescu, Valentin, fiul cuplului, şi Ioan Mircea Oprean, soţul defunctei Zoia, sunt la un pas de aflarea adevărului în ceea ce priveşte locul în care se află osemintele dictatorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite