UPDATE Udrişte: "Nu există staţii secrete la metrou. E o ştire tembelă, de om incult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe televiziuni şi site-uri de ştiri au relatat astăzi că s-ar fi descoperit, în sectorul 4 al Capitalei, o staţie secretă de metrou. Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat, pentru "Adevărul", că informaţia este complet falsă.

"Nu există staţii secrete la metrou. Lucrez de 30 de ani în domeniu şi vă spun că nu există aşa ceva. Este o ştire tembelă, de om incult", a spus Udrişte.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu (Piedone), declarase anterior, pentru evz.ro, că staţia de metrou este dotată cu toate cele necesare funcţionării ei.

"Nu ştiu de unde a plecat povestea. Dacă cineva spune că a văzut un extraterestru, veniţi la mine să mă întrebaţi dacă e aşa sau nu?", a mai spus Udrişte.

Până la această oră, primarul Piedone nu a putut fi contactat.

Reprezentanţii biroului de presă al primăriei de sector ne-au precizat că este vorba despre o gură de metrou şi că vor emite în scurt timp un comunicat de presă în care vor lămuri situaţia.

UPDATE

"În timpul executării lucrărilor de reconstrucţie şi modernizare a pieţei Apărătorii Patriei, s-a descoperit că viitorul complex agro-alimentar va fi  amplasat chiar deasupra unei intrări de metrou a staţiei Apărătorii Patriei. Aceasta a rămas neamenajată, din momentul dării în folosinţă a respectivei staţii şi până în prezent fiind utilizat un singur acces pietonal în şi din subteran", se arată în comunicatul emis ulterior de Primăria Sectorului 4.

În acest sens, Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 va suplimenta bugetul alocat realizării acestui obiectiv de investiţii cu costul aferent achiziţionării unei scări rulante, urmând ca Metrorex să realizeze amenajarea noii intrări în staţia de metrou şi să amplaseze aparatele de taxare.  

"Metrorex a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va elibera avizul necesar, lucrările de construire urmând a fi continuate, pentru ca noua piaţă Apărătorii Patriei, singura din Capitală care va beneficia de acces direct din incintă într-o staţie de metrou, să fie inaugurată cel mai târziu în luna aprilie a.c.", se mai arată în comunicat.

Iniţial, am fost foarte supărat atunci când am fost informat de existenţa respectivului acces în staţia de metrou. Supărat pentru că în luna noiembrie a anului trecut, când am demolat clădirea vechii pieţe Apărătorii Patriei, am impus constructorului să finalizeze lucrările de reconstrucţie şi modernizare, astfel încât să o putem inaugura pe 8 martie a.c., pentru a face un cadou de ziua lor tuturor doamnelor şi domnişoarelor. Promisesem că vom finaliza lucrările până pe 8 şi cred că până acum am demonstrat că fac tot ceea ce depinde de mine pentru a-mi  ţine întotdeauna cuvântul dat", a declarat primarul Cristian Popescu - Piedone, citat în comunicat.

"Cu toate acestea, ulterior, am ajuns să mă bucur că s-a întâmplat aşa, pentru că facilităm astfel accesul cetăţenilor la noua piaţă, în special accesul locuitorilor cartierului Progresul. În plus, este şi un motiv de mândrie faptul că noi, locuitorii sectorului 4 ne vom putea face cumpărăturile din singura piaţă cu acces direct la reţeaua de transport subteran", a continuat el.

Clădirea pieţei va avea o suprafaţă de circa 2.600 de metri pătraţi. La parter vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi vor fi amplasate tarabe pentru fructe şi legume.

"Suma necesară realizării lucrărilor de reconstrucţie şi modernizare a pieţei Apărătorii Patriei provine dintr-un credit bancar, iar rambursarea nu va afecta bugetul local al Sectorului 4, urmând a se realiza din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, fonduri ce provin din încasarea taxelor impuse prin desfăşurarea activităţii", mai spun reprezentanţii Primăriei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite