Descindere cu mascati la clanul Crisan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perchezitie in forta, ieri, la sediul grupului de firme Alexander si la domiciliul cuplului de afaceristi brasoveni Alexandru Crisan - tata si fiu. Timp de peste 6 ore, mai multi procurori ai

Perchezitie in forta, ieri, la sediul grupului de firme Alexander si la domiciliul cuplului de afaceristi brasoveni Alexandru Crisan - tata si fiu. Timp de peste 6 ore, mai multi procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si politisti din IPJ Brasov si din IGP - Directia de Investigare a Fraudelor, insotiti de o grupa de mascati din FIR Brasov, au scotocit de-a fir a par sediul Alexander Group si la locuinta celor doi Crisan - prezenti la perchezitie impreuna cu avocatii lor - ridicand toate documentele financiar-contabile pe care le-au putut gasi. Ordinul de perchezitie a fost emis ieri dimineata de Tribunalul Brasov, la solicitarea anchetatorilor, dupa ce acestia s-au izbit in permanenta de atitudinea refractara a Crisanilor, care le-au interzis in mai multe randuri oamenilor legii accesul in sediul grupului lor de firme, refuzand totodata sa le puna la dispozitie actele solicitate. Aceasta atitudine explica si prezenta mascatilor la perchezitia de ieri, acestia avand misiunea de a-i proteja pe anchetatori de o eventuala agresiune din partea celor doi afaceristi si a bodiguarzilor lor. Alexandru Crisan junior si senior sunt cercetati penal pentru o serie de infractiuni economice grave - inselaciune, instigare la fals, evaziune fiscala, obtinerea ilegala a unor rambursari de TVA prin sereleurile din Alexander Group si folosirea cu rea-credinta, in scop personal, a creditelor societatilor UREX Rovinari si Hidromecanica Brasov - intr-un dosar penal demarat, in decembrie 2003, de Parchetul Curtii de Apel Brasov. In 14 mai a.c., dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si conexat celui intocmit in urma sesizarii penale depuse de ministrul Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu, ancheta fiind coordonata de seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica, procurorul Gheorghe Draghici.
Ultima ora
Crisan-fiul a vrut s-o stearga din tara
Procurorul general Ilie Botos a anuntat ieri, in conferinta de presa, ca impotriva lui Alexandru Crisan junior s-a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea, deoarece anchetatorii aveau date potrivit carora tanarul se pregatea sa se sustraga urmaririi penale plecand din tara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite