Descentralizare după modelul "banul urmează elevul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bani alocaţi în funcţie de numărul de elevi, şcoli finanţate prin administraţia locală sau stimulente acordate profesorilor, sunt doar câteva din principiile ce vor ghida, din 2007,

Bani alocaţi în funcţie de numărul de elevi, şcoli finanţate prin administraţia locală sau stimulente acordate profesorilor, sunt doar câteva din principiile ce vor ghida, din 2007, învăţământul românesc. "Va fi o competiţie între şcoli pe principiul "banul urmează elevul". "Dacă există o comunitate care poate oferi învăţământ pentru două mii de elevi, le ia fără probleme pâinea celorlalte şcoli", ne-a spus Mircea Nicu Toader, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Conform acestuia, noile consilii de administraţie ale şcolilor vor fi paritare, jumătate fiind formată din reprezentanţii administraţiei locale şi părinţi, iar cealaltă jumătate, din profesori.
"Vom modifica legea, astfel încât profesorul să poată primi un bonus de la consiliile locale ca o modalitate de cointeresare", a mai spus Toader. Comunităţile locale vor gestiona 1,7 miliarde de euro pentru investiţii destinate unităţilor şcolare, banii provenind de la Ministerul Învăţământului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite