Deraiere provocată de lături aruncate pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică în cartierul Mihai Viteazul, din Buzău, ieri-dimineaţă, din cauza unui vagon-cisternă care a deraiat. Locuitorii s-au speriat când au văzut că vagonul sărit de pe şinele de cale

Panică în cartierul Mihai Viteazul, din Buzău, ieri-dimineaţă, din cauza unui vagon-cisternă care a deraiat. Locuitorii s-au speriat când au văzut că vagonul sărit de pe şinele de cale ferată transporta acid clorhidric. La faţa locului a fost trimis un ofiţer specialist în substanţe toxice care a stabilit că nu sunt emanaţii toxice.

Potrivit CFR Marfă Galaţi, secţia Buzău, incidentul s-a produs din cauza stării jalnice în care se află linia de cale ferată industrială. "Din cauza lăturilor şi a apelor reziduale care băltesc pe linia ferată, depozitate de localnicii din vecinătate, terasamentul s-a lăsat, iar una dintre linii s-a lăsat vreo trei centimetri, chiar în curbă. Vagonul era tractat cu numai 5 km pe oră, iar în acea curbă una dintre roţi a urcat pe şină şi osia din spate a sărit peste linie". În prezent, incidentul este investigat de serviciul pentru siguranţa circulaţiei feroviare de la regionala CFR Marfă Galaţi. (Iulian Bunilă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite